Volledig scherm
Miley Cyrus. © EPA

Miley Cyrus zoekt ruzie met Dolce & Gabbana

Alhoewel haar broertje dit weekend te zien was in de modeshow van Dolce & Gabbana, maakt Miley Cyrus geen vrienden met het ontwerpersduo. De zangeres feliciteerde jongere broer Braison met zijn catwalkdebuut, maar deelde ook kritiek op het Italiaanse bedrijf.

Na een lofrede over vooral de muzikale capaciteiten van Braison, schreef ze: ,,PS, D&G, ik ben het ontzettend oneens met jullie politieke ideeën. Maar ik steun wel de inzet van jullie bedrijf om jonge artiesten een podium te geven."

Stefano Gabbana reageerde door de post van Cyrus door te zetten op zijn eigen Instagram, en zich daar in het Italiaans en Engels te verweren. ,,We zijn Italiaans en we geven niets om politiek en vooral niet om die in Amerika", laat hij in de Engelstalige tekst weten. ,,We maken jurken en als je denkt dat je politiek kan bedrijven in een post, dan weet je niet waar je het over hebt." De mode-ontwerper wil niets meer met de zangeres te maken hebben. ,,We hebben jouw posts en commentaar niet nodig dus negeer ons volgende keer alsjeblieft." 

Alhoewel Cyrus niet uitlegde op welke ideeën ze precies doelde, kan het zijn dat ze doelt op controversiële uitspraken van het ontwerpersduo uit 2015. Toen lieten Stefano en zijn zakenpartner Domenico Dolce weten dat ze het onnatuurlijk vinden als homo's voor kinderen kiezen. De twee ontwerpers zijn zelf homoseksueel.

Het is ook mogelijk dat Cyrus erop tegen is dat Dolce & Gabbana de Amerikaanse first lady Melania Trump kleden en daarover regelmatig posten op sociale media.