Miljoenen mensen kijken naar anticlimax van Gordon

VideoHet keuzemoment van Gordon (49) in zijn veelbesproken programma Gordon gaat trouwen, maar met wie? is gisteravond door 2,1 miljoen mensen bekeken. Daarmee is het RTL4-programma het kijkcijferkanon van de donderdag. 

De kijkers van het trouwprogramma leefden duidelijk naar het huwelijk van Gordon toe, want niet eerder noteerde het programma van de entertainer zo'n hoog kijkcijferaantal. Het bleek een anticlimax toen Goor besloot voor zichzelf te kiezen en niet het jawoord gaf aan horeca-eigenaar Rogier van der Linden of de Italiaanse steward Manuel Schiavi.

Gordon zelf geeft in een interview met het AD aan dat hij echt hoopte zijn grote liefde te vinden. ,,Met drie mannen heb ik het écht geprobeerd, Gerben, Manuel en Rogier. Misschien gebeurt er iets, krijg ik vlinders, maar dat gebeurde niet. Ik had ook toneel kunnen spelen, maar ik denk dat Nederland mij wel begrijpt, hoe jammer ze het ook vinden.’’ Op sociale media is het keuzemoment inmiddels het gesprek van de dag. Tv-kijkers zijn diep teleurgesteld en ronduit verbijsterd. Een greep uit de vele reacties met de hashtag #Gordongaattrouwen: 'waar hebben we nou al die weken naar zitten kijken?'. Anderen vinden dat het Gordon juist siert dat hij toch maar niet naar het altaar ging.

Volledig scherm
© RTL
Rogier
Volledig scherm
Rogier © RTL

Poll

Gordon trouwt niet...

  • Wat een anticlimax (69%)
  • Goed dat hij naar zijn hart heeft geluisterd (31%)
35907 stemmen
Manuel
Volledig scherm
Manuel © RTL

Robinson

Naast Gordon trok ook de RTL5-show Expeditie Robinson een miljoenenpubliek. Met 1,3 miljoen kijkers staat het expeditieprogramma volgens de Stichting Kijkonderzoek op de vierde plaats van de meest bekeken programma's. Fans zagen hoe Kaj Gorgels, Soundos El Ahmadi en Carlos Platier Luna zich plaatsten voor de finale van de achttiende editie. De drie overgebleven kandidaten strijden volgende week met elkaar om de titel Robinson 2017. 

Volledig scherm
© RTL

Het Journaal van Achtuur werd door 1,9 miljoen mensen gezien, gevolgd door Goede Tijden Slechte Tijden (1,3 miljoen).

'Ik heb me de afgelopen weken zo klote gevoeld', bekende Gordon tegenover Rogier.
Volledig scherm
'Ik heb me de afgelopen weken zo klote gevoeld', bekende Gordon tegenover Rogier. © RTL