Miljuschka Witzenhausen deelt liefde voor haar moeder vanuit Spanje

Televisiekokkin Miljuschka Witzenhausen (32) herinnert zich, nu ze op vakantie is in Spanje, de zomers die ze daar als klein meisje met haar moeder doorbracht. De presentatrice en voormalig TMF-vj is de dochter van Astrid Holleeder, de zus van topcrimineel Willem Holleeder. Miljuschka laat weten dat ze, ondanks de ingewikkelde familiebanden, de liefde voor haar 51-jarige moeder koestert.

Volledig scherm
© anp

Vanuit de badplaats Sitges in Catalonië deelt de food-deskundige een Spaans recept waarbij ijs uit een citroen, sinaasappelschil of kokosschil gegeten wordt. ,,Mijn ultieme vakantieherinnering'', aldus Miljuschka. ,,Vroeger als ik met mijn moeder met de auto in Spanje aankwam, was dit het eerste wat we bestelden. Nu geef ik het door aan mijn kids. Dat is wat eten is, herinneringen delen via smaakpapillen'', gaat ze verder bij de instagramfoto waarop haar kinderen de lekkernij leeglepelen. Daarbij de hashtags 'liefde voor mijn moeder', 'viva España' en 'you scream icecream we all scream for icecream'.

Fans van de brunette reageren dat ze het mooi vinden dat ze tradities doorgeeft. Iemand maakt ook de verwijzing naar Judas, het boek dat Astrid schreef over haar leven met een criminele broer. ,,Fijn dat je ook deze herinneringen hebt'', reageren Miljuschka's volgers opgelucht.

Quote

Dat is wat eten is, herinneringen delen via smaakpapillen

Miljuschka

Afrekeningen

Advocate Astrid was 19 jaar toen ze met galeriehouder Jaap Witzenhausen dochter Miljuschka kreeg. Van de 24Kitchen-presentatrice is bekend dat ze niet bezig is met het leven van haar veelbesproken oom Willem, die door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks afrekeningen, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout en vastgoedmagnaat Willem Endstra. Astrids zus Sonja was meer dan twintig jaar getrouwd met Van Hout.

Van de plannen van het boek van haar moeder, dat in november uitkwam en een bestseller werd, zou Miljuschka niets hebben geweten. Ze spreekt nauwelijks over de familie Holleeder en richt zich liever op haar carrière.

Privé ging ze door een moeilijke tijd toen ze twee jaar geleden na een relatie van zeven jaar haar scheiding met Tycho Veldhoen aankondigde. Het stel kreeg twee kinderen: Rembrandt (7) en Felina (4). Na haar eerste zwangerschap verdween Miljuschka van de buis, maar is met programma's voor 24 Kitchen en RTL inmiddels terug op televisie. In april liet ze aan het blad Mama & Family los dat ze een heftige tijd achter de rug heeft. ,,Het leven vormt je. Ik heb nooit anders gezien, dan dat het niet perfect was. En ik ben uiteindelijk een redelijk functionerend persoon geworden. Ik heb zo diep gezeten dat ik kon zeggen: the only way is up.''

Volledig scherm
Holleeder in 2014 © Robin van Lonkhuijsen
Volledig scherm
Moeder Stien, Sonja, Gerard, Vader Willem sr., Astrid en Wim in 1966. Foto afkomstig uit het boek Judas. © privécollectie Stien Leipoldt
Volledig scherm
© anp