Volledig scherm
© VPRO

Minder kijkers door storing bij Zondag met Lubach

Zondag met Lubach werd gisteravond door een technisch mankement ruim een uur later uitgezonden. De verplaatsing van de satirische nieuwsshow van Arjen Lubach zorgde ervoor dat er fors minder kijkers het programma live zagen. In vergelijking met vorige week zaten er 174.000 belangstellenden minder voor de televisie.

Presentator Arjen Lubach hield via Twitter zijn kijkers op de hoogte van de technische problemen. Het begon halverwege de avond met een onschuldige tweet: ,,Als het verkeer mee zit is er rond 21.45 uur weer een nieuwe #zml!" Met even later een al wat paniekerige oproep: ,,Kan er iemand bij @Politie_Adam een escorte naar Hilversum voor @pieterklok met de #zml van vanavond regelen? Thanks."

Uiteindelijk lukte het de redactie van het VPRO-programma niet om op tijd het struikelblok te verhelpen. Lubach besloot zijn volgers persoonlijk te woord te staan door middel van een livesteam via de video-app Periscope. In een korte boodschap legde hij uit waarom het programma later werd uitgezonden.

Grapjes
Uiteindelijk was de uitzending te zien na een film over een glazenwasser met hoogtevrees. In de tussentijd werden er volop grapjes gemaakt over de afwezigheid van de show. Ene Blater hintte op een geboortegolf over 9 maanden en Hidde merkte op dat het item over de glazenwassersmaffia wel erg lang duurt. Arjen deed zelf ook nog een duit in het zakje. ,,Zondag met Lubach - Lekker op tijd wennen aan de wintertijd."

Zondag met Lubach staat met 485.000 kijkers op plek 17 in de lijst van best bekeken programma's van Stichting KijkOnderzoek. Het Eredivisievoetbal is het best bekeken met 2,5 miljoen liefhebbers. De top 3 wordt afgesloten door Heel Holland Bakt (2,4 miljoen) en het Achtuurjournaal (2,1 miljoen). RTL4 noteerde mooie cijfers met Miljoenenjacht (2 miljoen) en CMC (1,2 miljoen).

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement