Volledig scherm
Miranda Kerr. © GC Images

Miranda Kerr kreeg voor miljoenen aan juwelen van omstreden zakenman

Topmodel Miranda Kerr is de afgelopen jaren bestookt met sieraden ter waarde van miljoenen. De brunette kreeg de diamanten van de Maleisische zakenman Jho Low, die geobsedeerd is door Kerr maar inmiddels wordt verdacht van fraude.

Low wordt gezien als de spil in de vermeende verduistering van middelen uit het fonds van een Maleisische deelstaat. Hij strooide met miljoenen. Onder meer deed hij peperdure sieraden cadeau aan het model. Dat blijkt uit documenten die de regering van Maleisië naar buiten heeft gebracht.

Het eerste 'presentje' dat de 34-jarige Kerr ontving, was een hartvormige diamant van 11.72 karaat, met een prijskaartje van maar liefst 1,29 miljoen dollar. Ze kreeg het sieraad voor Valentijnsdag. En daar bleef het niet bij. De Australische ontving nog veel meer juwelen, geschat op een totale waarde van ongeveer 10 miljoen.

Rond de wereld

Volledig scherm
Leonardo DiCaprio © EPA

Ook acteur Leonardo DiCaprio kwam niet onder de exorbitante cadeaus van Low uit. Opvallend is dat de zakenman banden heeft met de filmproductiemaatschappij Red Granite, waar ook DiCaprio mee samenwerkte.

Low zou volgens de gepubliceerde papieren miljoenen hebben uitgegeven om met DiCaprio rond de wereld te vliegen en te gokken. Daarnaast financierde Red Granite de film The Wolf of Wallstreet en mocht DiCaprio diverse kunststukken uit de film als geschenk houden.

De 42-jarige acteur heeft gisteren via een woordvoerster laten weten een bedrag van ongeveer 13 miljoen dollar terug te betalen. Het is aannemelijk dat de superster niet geassocieerd wil worden met de illegale praktijken van Low.

Het onderzoek is ondertussen nog in volle gang. Red Granite heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt gezegd dat het de zaak probeert op te lossen en volledig samenwerkt met justitie.

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.