Volledig scherm
Filmproducent Harvey Weinstein verlaat het gerechtsgebouw na de zitting achter gesloten deuren waarin de rechter besloot het proces tegen hem opnieuw uit te stellen. © AFP

Misbruik-rechtszaak tegen Weinstein opnieuw uitgesteld

Het proces tegen de van seksueel misbruik verdachte filmproducent Harvey Weinstein is uitgesteld naar september. De zaak zou, na eerder uitstel, aanvankelijk op 3 juni van start gaan. Maar zowel de aanklagers als de advocaten van Weinstein voerden bij rechter James Burke aan dat er meer tijd nodig is om getuigen te vinden en te horen. Het proces begint nu op 9 september.

Weinstein staat in Manhattan terecht voor seksuele agressie tegen een productieassistente in 2006 en de verkrachting van een andere vrouw in het Doubletree Hotel in 2013. Als hij schuldig wordt bevonden, kan de gevallen filmproducent tot minimaal tien jaar cel worden veroordeeld. Dat kan nog oplopen door bijkomende kwalificaties van strafbaar gedrag. 

Behalve deze twee aanklachten, zijn er meer dan tachtig vrouwen die de 67-jarige producent beschuldigen van seksueel wangedrag. Weinstein ontkent de aanklachten. Hij is op borgtocht vrij.