Volledig scherm
Filmproducent Harvey Weinstein verlaat het gerechtsgebouw na de zitting achter gesloten deuren waarin de rechter besloot het proces tegen hem opnieuw uit te stellen. © AFP

Misbruik-rechtszaak tegen Weinstein opnieuw uitgesteld

Het proces tegen de van seksueel misbruik verdachte filmproducent Harvey Weinstein is uitgesteld naar september. De zaak zou, na eerder uitstel, aanvankelijk op 3 juni van start gaan. Maar zowel de aanklagers als de advocaten van Weinstein voerden bij rechter James Burke aan dat er meer tijd nodig is om getuigen te vinden en te horen. Het proces begint nu op 9 september.

Weinstein staat in Manhattan terecht voor seksuele agressie tegen een productieassistente in 2006 en de verkrachting van een andere vrouw in het Doubletree Hotel in 2013. Als hij schuldig wordt bevonden, kan de gevallen filmproducent tot minimaal tien jaar cel worden veroordeeld. Dat kan nog oplopen door bijkomende kwalificaties van strafbaar gedrag. 

Behalve deze twee aanklachten, zijn er meer dan tachtig vrouwen die de 67-jarige producent beschuldigen van seksueel wangedrag. Weinstein ontkent de aanklachten. Hij is op borgtocht vrij.

  1. BN’ers storten zich massaal op viral challenge van Dolly Parton
    Social media challenge

    BN’ers storten zich massaal op viral challenge van Dolly Parton

    Dolly Parton plaatste gisteren een viertal foto’s van zichzelf waarmee ze de wijze waarop mensen zich op elk sociale media-kanaal weer anders profileren op de hak neemt. ,,Get a woman who can do it all!’’, aldus de 74-jarige countryzangeres, die er vervolgens viral mee ging. Ellen DeGeneres en andere sterren volgden al snel haar voorbeeld. Ook bekend Nederland doet nu een duit in het zakje, wat leidt tot een bonte verzameling hilarische foto’s. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.