Miss Montreal schiet uitvaartlijst binnen, Borsato uit top 10
Miss Montreal en haar cover van het lied Door de wind van Stef Bos is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de jaarlijkse lijst van uitvaarthits van Monuta. Het lied, voor het eerst ten gehore gebracht in het programma De beste zangers, staat op de vierde plek van de lijst over 2021. Opvallend is dat Marco Borsato met het lied Afscheid nemen bestaat niet na jaren uit de top 10 is gevallen.
Dat heeft Monuta vandaag bekendgemaakt. Borsato ligt sinds een paar maanden onder vuur vanwege vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een 22-jarige vrouw deed aangifte van ‘onzedelijke betastingen’ door de zanger. In januari beschuldigden in de uitzending van Boos nog enkele oud-kandidates en medewerkers van The Voice of Holland de artiest van ongewenste aanrakingen. Op dit moment loopt er een onderzoek naar de gebeurtenissen.
Evergreens
De top 3 van de uitvaartlijst bestaat uit evergreens. Op de eerste plaats staat nog steeds het Ave Maria in diverse uitvoeringen. Zilver is er voor Time to say goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. De derde plek is voor Frans Bauer met ‘n Trein naar niemandsland.
De enige andere nieuwe notering in de top 10 is Zwevend naar ‘t geluk van Jannes, op plek 9. De rest van de lijst bestaat uit bekende uitvaartklassiekers als Rollercoaster van Danny Vera (5), Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij (6) en We’ll meet again van Vera Lynn (7).
Behalve Borsato is ook Mieke Telkamp met Waarheen waarvoor uit de top 10 gevallen. Het lied staat nog wel in de top 5 van de provincie Overijssel. De lijst is samengesteld door Monuta op basis van bijna drieduizend liedjes die in 2021 zijn gedraaid op Nederlandse uitvaarten.
Luister ook naar de AD Media Podcast:
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Winactie
Maak kans op twee festivalkaarten voor Concert at SEA
-
Voor het eerst geen muziek van Marco Borsato in The Passion
De muziek van Marco Borsato is dit jaar niet te horen in paasspektakel The Passion. Omroep KRO-NCRV laat aan het ANP weten dat deze keuze al in een vroeg stadium is gemaakt en niet voortkomt uit de recente beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het het adres van de zanger. -
PREMIUMMet video's8
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen. -
Recensie
Muse speelt uitstekend op Malieveld, maar de magie blijft lang uit
Hoe later op de avond, hoe beter het wordt bij Muse op het Malieveld. Het daglicht blijkt in Den Haag geen bondgenoot van de Britse band, die wel uitstekend speelt.Den Haag -
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal.
-
6 tips16
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
-
-
-
PREMIUMAngela Kijkt TV162
Peter Gillis groef gisteren zijn eigen graf op tv
Het is onbegrijpelijk dat John de Mol proleet Peter Gillis nog steeds zendtijd geeft. Maar het einde is in zicht, zag Angela de Jong. Het lukt Peter niet meer om een hele aflevering zijn masker van Brabantse gezelligheid op te houden. -
PREMIUM
De radioboycot: is er nog een weg terug voor artiesten als Marco Borsato en Ali B?
Boef, Bilal Wahib en nu Ali B en Marco Borsato. Radiozenders boycotten de muziek van in opspraak geraakte artiesten steeds vaker en sneller. Welke afwegingen liggen daaraan ten grondslag? En wanneer wordt zo’n schorsing weer opgeheven?