Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment Nederland, poseert met castleden van The Lion King.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment Nederland, poseert met castleden van The Lion King. © ANP Kippa

Misstanden bij Joop van den Endes musicalbedrijf

OnthullendVoor veel artiesten is het een droom: schitteren in een musical van Joop van den Endes Stage Entertainment. Maar waar sterren als Jim Bakkum een royale beloning krijgen, worden musici, dansers en ander voetvolk uitgewrongen, claimt de Kunstenbond van FNV. Er lopen twee rechtszaken tussen (ex-)medewerkers en het musicalbedrijf.

De cast van Disney's The Lion King, die in Nederland opnieuw door Stage Entertainment is uitgebracht.
Volledig scherm
De cast van Disney's The Lion King, die in Nederland opnieuw door Stage Entertainment is uitgebracht. © ANP Kippa

In de ogen van de honderdduizenden bezoekers is het één en al glitter en glamour bij de musicals van Stage Entertainment; de casts van producties als The Lion King of On your Feet lijken één blije familie.

Wat velen niet beseffen is dat de spotlights vooral weldadig schijnen op hoofdrolspelers als Jim Bakkum (On your Feet), Simone Kleinsma (Was Getekend, Annie MG Schmidt) of Romy Monteiro (The Bodyguard, tot voor kort). Voor wie geen Chantal Janzen of Pia Douwes heet, is het sappelen.

Dat beeld rijst althans op uit twee rechtszaken met (ex-)medewerkers, waarin Stage is verwikkeld. In één daarvan probeert het musicalbedrijf toetsenist Bernard Goovaerts te lozen, die sinds 1995 keyboard speelt in successen als Evita, Chicago, Joe, The Lion King en The Bodyguard.