Volledig scherm
© ANP Kippa Rick Nederstigt

'Mister Top 40' Jeroen Nieuwenhuize stapt over naar Radio 10

Jeroen Nieuwenhuize gaat weg bij Radio 538. De dj is vanaf 25 juni te horen op Radio 10, zo maakte de radiozender vandaag bekend. Hij zal iedere werkdag tussen 10.00 en 13.00 uur te horen zijn.

Nieuwenhuize (45) is het meest bekend door de Top 40, die hij elke vrijdag op 538 presenteert. 

De dj spreekt in een reactie van het 'juiste moment' om over te stappen. ,,Mensen entertainen is wat ik het liefste doe en daarom is het waanzinnig dat ik dat bij Radio 10 nu weer op dagelijkse basis kan gaan doen.'' Volgens Nieuwenhuize is het presenteren van de Top 40 niet meer te combineren met Radio 10 (Talpa Radio). ,,Ik heb het 20 jaar met veel plezier gepresenteerd en vind het fijn om binnenkort het stokje door te geven en te starten bij Radio 10.”

Roland Snoeijer, radio director Radio 10, laat weten: ,,Wij zijn erg blij dat Jeroen Nieuwenhuize binnenkort te horen zal zijn op Radio 10! Jeroen is al twintig jaar een vertrouwde stem op de radio. En hij is als ‘mister Top 40’ een perfecte match voor de zender die de grootste Top 40 hits aller tijden draait.''

Vorige maand werd bekend dat Gerard Ekdom (40) ook aan de slag gaat bij Radio 10. Ekdom, die nu op Radio 2 te horen is, neemt per september de plek in van Lex Gaarthuis, voor wie een ander tijdstip wordt gezocht.