Volledig scherm
Mark Rutte vorige week op campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt, gekleed in blauwe jas, grijze hoody en licht overhemd. © ANP

'Modehuis Rutte' nieuwste online hit Zondag met Lubach

Arjen Lubach lijkt opnieuw een online hit te pakken te hebben. Het Zondag met Lubach-item over de garderobe van premier Mark Rutte werd de afgelopen avond veel besproken op sociale media. Op YouTube werd de video binnen enkele uren meer dan tienduizend keer bekeken.

In het item analyseert Zondag met Lubach de kledingstijl van Rutte op campagne. De VVD’er blijkt tijdens ontmoetingen met het publiek vaak te kiezen voor dezelfde outfit: een blauw winterjack, een grijze sweater met capuchon en een wit overhemd. Lubach toont in de uitzending beelden uit vier verschillende jaren waarin Rutte op straat exact dezelfde combinatie draagt.

Volgens Lubach lijkt het er op dat de premier ‘een speciaal setje om te volk te ontmoeten’ in de kledingkast heeft. Het inspireerde zijn redactie tot het bedenken van Modehuis Rutte te ’s Gravenhage waar slechts drie artikelen in de rekken hangen: een blauwe jas, een grijze hoody en een wit overhemd.

Bekijk het filmpje hieronder.