Volledig scherm
Godfrey Gao. © EPA

Model en acteur Godfrey Gao (35) overleden na opnames Chinese realityshow

UpdateDe Taiwanese-Canadese acteur Godfrey Gao is vandaag aan een hartstilstand overleden nadat hij op de set van het Chinese realityprogramma Chase Me in elkaar zakte. De Chinese tv-zender Zhejiang heeft in een statement laten weten dat Gao buiten bewustzijn raakte tijdens een competitief onderdeel van het programma, de zogenoemde teamrace.

Volgens Chinese media hoorde het publiek hoe de 35-jarige acteur, die ook actief was als model en voor het Franse modemerk Louis Vuitton het eerste Aziatische model was, al rennend riep dat hij ‘niet kon doorgaan'. Vervolgens viel hij op de grond. Gao werd gereanimeerd, artsen in een ziekenhuis in de Chinese stad Ningbo konden niets meer voor hem doen.

Het management van Gao heeft zijn overlijden bevestigd. Gesproken wordt van een plotselinge dood na hartfalen. In de verklaring bedankt het management ‘alle fans die van Godfrey hielden’. Er gaan geruchten rond dat de acteur verkouden was voordat hij aan Chase Me begon en voor een film 17 uur aan één stuk aan het werk was geweest.

Godfrey Gao is in 1984 geboren in Taiwan, maar groeide op in Vancouver (Canada). Hij keerde in 2004 terug naar Taiwan om als model te gaan werken. Na zijn klussen voor Louis Vuitton verscheen hij in diverse films. Een bekende rol van hem is die van Magnus Bane in de Hollywoodfilm The Mortal Instruments: City of Bones, die in 2013 uitkwam.

Op Instagram wordt Gao postuum overladen met berichten van fans die hopen dat zijn overlijden niet klopt.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6015 stemmen