Roos Moggré en Andrew Makkinga gaan alle persconferenties van het Eurovisiesongfestival leiden.
Volledig scherm
Roos Moggré en Andrew Makkinga gaan alle persconferenties van het Eurovisiesongfestival leiden. © ANP Kippa

Moggré en Makkinga leiden 87 persconferenties songfestival

Roos Moggré en Andrew Makkinga gaan alle persconferenties van het Eurovisiesongfestival leiden. Van 2 tot en 17 mei zijn er 87 persconferenties in het perscentrum in Rotterdam Ahoy, kondigde de organisatie van het festijn maandag aan.

Er worden persconferenties gehouden voor alle 41 delegaties, maar ook met de finalisten na afloop van de halve finales en met de winnaar na de grote finale. Rotterdam verwacht 1500 aanwezige journalisten.

Roos Moggré, presentatrice van EenVandaag, presenteerde vorig jaar de persconferentie bij de aankomst van Duncan Laurence op Schiphol en de bekendmaking van Rotterdam als gaststad. ,,Ik kijk ontzettend uit naar het internationale karakter van het songfestival", zegt Roos. ,,De muzikanten en de journalisten komen uit de hele wereld en ik vind het fantastisch dat ik daar als Nederlander bij mag zijn."

Andrew Makkinga is presentator en gespreksleider. Het grote Nederlandse publiek kent hem als verslaggever voor de NTR tijdens live-uitzendingen van muziekfestivals als North Sea Jazz en als radio-presentator voor NPO Soul & Jazz. ,,Het Eurovisiesongfestival is een prachtig, verbindend evenement waar muziek centraal staat", zegt Andrew. ,,Ik ben met name erg geïnteresseerd in de diversiteit aan muzikale stijlen die we kunnen verwachten en het festival vanuit deze invalshoek te benaderen.”

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.