Deelnemers aan de protestmars Unmute Us. In negen steden gaan mensen de straat op namens de evenementensector uit protest tegen de huidige coronamaatregelen.
Volledig scherm
Deelnemers aan de protestmars Unmute Us. In negen steden gaan mensen de straat op namens de evenementensector uit protest tegen de huidige coronamaatregelen. © ANP

Mojo en Unmute Us zijn het zat en slepen staat voor de rechter: ‘Onze branche gaat kapot’

kort gedingDe evenementenbranche spant een kort geding aan tegen de staat, meldt de organisatie Unmute Us. Die is het niet eens met het besluit van het kabinet om bij evenementen binnen maar 75 procent van de bezoekerscapaciteit toe te laten en de sluitingstijd van clubs op middernacht te houden.

  1. Vergeten roman Lex Kroon is dankzij Eus na 37 jaar alsnog bestseller

    Vergeten roman Lex Kroon is dankzij Eus na 37 jaar alsnog bestseller

    De vergeten roman van schrijver Lex Kroon (80) is 37 jaar na de oorspronkelijke verschijning alsnog een bestseller geworden dankzij Özcan Akyol. De columnist van deze site noemde Ik lach om niet te huilen zijn favoriete boek allertijden, waarna de vraag zo sterk toenam dat het boek opnieuw werd uitgegeven. Deze week komt het uit het niets op 6 binnen in de Bestseller60, de lijst met de best verkochte boeken van afgelopen week.