👀

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Monica en Anna hebben geen spijt van 'lesbische shoot' ondanks kritiek

Bloggers Anna Nooshin (30) en Monica Geuze (22) zagen de ladingen kritiek die ze over zich heen kregen nadat ze onlangs voor het blad LINDAmeiden uit de kleren gingen en zich zoenend lieten vastleggen, niet aankomen. Ze namen de klus aan omdat ze dat leuk vonden en vinden het jammer dat de negativiteit overheerst. 

'Monica en Anna geven geen fuck om hokjes', luidt hun motto op de cover van het themanummer 'hokjesdenken'. Het stel liet zich 14 uur lang in allerlei poses fotograferen en er werd echt gezoend. ,,Twee zoenende hetero-vrouwen, dat trucje voor de emancipatie van LGBT’ers is uitgewerkt'', luidde de conclusie volgens NRC. ,,Het is jammer dat LINDA. wederom hetero’s gebruikt om te prikkelen.''

Ook cabaretière Claudia de Breij deed een duit in het zakje door een foto te delen waarop ze haar vrouw Jessica zoent. ,,Just love'', schreef ze.

#wiljeeroverpratenlinda #nofilter #justlove

Een foto die is geplaatst door null (@) op

'Iets moois'

Anna en Monica vinden het zonde dat hun fotoshoot zo gezien wordt. Het stel denkt dat er een misvatting is ontstaan over hun beweegredenen om de beelden te laten maken. ,,We hebben nooit de intentie gehad om te doen alsof we lesbisch zijn, alsof we op elkaar zouden vallen. We zijn 14 uur aan het shooten geweest en dat ging nu eenmaal zo. (...) We wilden niet doen alsof'', aldus Anna in RTL Late Night.

De Iraans-Nederlandse modeblogster zei vooral ja tegen de klus omdat ze de pikante foto's graag nog eens terugziet als ze ouder is. ,,Dan kijk ik ernaar en denk ik: Dat heb je toch maar mooi gedaan.'' Monica meent dat 'iedereen lekker moet doen waar hij zin in heeft''. ,,Als iemand aan mij vraagt of ik wil zoenen met Anna: ja, graag! Ontzettend.'' De ex van rapper Lil Kleine wilde 'gewoon iets moois maken'. Haar huidige vriend krijgt ook berichtjes, geeft ze toe. ,,Zo van: moet je kijken, je vriendin gaat vreemd. Maar dat is natuurlijk niet zo en hij vindt de foto's ook prachtig.''

Quote

Op een gegeven moment waren we echt vol bezig

Monica

De brunettes gingen vrij ver en deden niet aan nepzoenen. ,,Op een gegeven moment waren we echt vol bezig en dachten we: Oh, er moet ook nog een beeld uit komen'', aldus een glimlachende Monica. 

Het is niet de eerste keer dat twee BN'ers zoenend in het blad van Linda de Mol staan. Zo werden Tim Hofman en Jan Versteegh vorig jaar naakt en zoenend op de cover van L’HOMO gezet. Geraldine Kemper en Kim Feenstra rollebolden ook voor LINDA.

For @linda_meiden 📸 @mickdelint

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Volledig scherm
RTL Late Night-presentator Humberto Tan showt een foto. © RTL