Moslima-kandidate Nora wil dat K3 multicultureler wordt

VideoDe 21-jarige Nora Gharib uit Antwerpen doet als moslima bewust mee aan de tv-zoektocht naar drie nieuwe zangeressen voor het Vlaamse kleuterpoptrio K3. Nora, die in het dagelijks leven verkoopster is, zou het leuk vinden als de groep wat samenstelling betreft multicultureler wordt. ,,K3 zal dan een grotere doelgroep aanspreken''.

Volledig scherm
Deelneemster Nora Gharib. © PR

Met haar uitspraak, te zien in een kort filmpje dat SBS6 exclusief vrijgaf, sluit Nora zich aan bij het standpunt van Studio 100-baas Gert Verhulst. De islamitische kandidate, die meedoet aan de ramadan en geen hoofddoek draagt, zei daar eerder over: ,,Toen Gert zei dat een moslima perfect  bij K3 kan heb ik niet getwijfeld. Het spreekt me vooral aan dat ik mijn hobby kan uitoefenen. Als ik op die manier voor diversiteit kan zorgen, graag. Ik zie mijn hoofd al op koekdozen staan''.

Voorbeeld
Nora wil graag een voorbeeld zijn voor de jonge K3-fans. ,,Voor kinderen is het heel leuk om je te kunnen associëren met iemand''.  Ze wordt gesteund door haar moeder en zus. Haar vader lijkt het er moeilijker mee te hebben. ,,Zang was een onderwerp waar wij thuis niet veel over spraken''.

Nora is te zien in de tweede aflevering van K3 zoekt K3 die vrijdagavond (20.30 uur) wordt uitgezonden. Vorige week wisten Josje, Karen en Kristel bijna een miljoen kijkers aan zich te binden. Voor de zoektocht hebben zich ruim 6000 meisjes aangemeld. Een selectie daarvan komt oog in oog staan met de huidige K3.

Jurylid Verhulst steekt zijn kritiek voor de potentiële nieuwe K3'ers niet onder stoelen of banken, zo is in onderstaande video te zien.