Volledig scherm
PREMIUM
De Britse rockband Muse treedt op in de Ziggo Dome. © Paul Bergen

Muse overdondert, maar lijkt zelf weinig plezier te beleven

RecensieMuse overdonderde gisteravond de uitverkochte Ziggo Dome met een visuele spektakelshow. Al leek de band zelf erg weinig plezier aan het succes te beleven.

Er bestaan zonnebrillen met verlichting die meekleurt met de wand achter de drager. Zanger Matt Bellamy draagt er zo eentje. Hij is eerst rood, dan roze en vervolgens pulseert er een kromme lijn over het montuur. Die lijkt mee te trillen op de baslijn van de muziek.

We zijn pas net onderweg op de Simulation Theory Tour van Muse en alleen naar het leeshulpmiddel van Bellamy hebben we al tien minuten gebiologeerd kunnen kijken. En dan zijn we nog niet eens aan de trombonespelers in jasjes met led-verlichting, de acrobaten aan katrollen, de laserstralen en de choreografie voor acht rookmachines toegekomen.

Een concert van Muse biedt anno 2019 voor elke afzonderlijke song een nieuwe visuele omlijsting. Er is soms zoveel te zien dat je bijna vergeet naar de muziek te luisteren. Zelfs nu het Britse trio de drones, die tijdens de vorige tournee nog door de zaal suisden, heeft thuisgelaten.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
12100 stemmen