Volledig scherm
© Roy Beusker & Annemieke van der Togt

Musical Hello Dolly! hervat in juni tournee

De musical Hello Dolly!, met in de hoofdrol Simone Kleinsma, hervat in juni gewoon de tournee. Dat meldt een woordvoerder van producent MediaLane na de aankondiging van de overheid dat alle bijeenkomsten tot 1 juni zijn verboden vanwege de coronacrisis. Dit betekent praktisch dat alle theaters van Nederland tot die datum dicht zijn.

,,De maatregelen zijn begrijpelijk, maar voor de cast en crew is het een teleurstelling”, stelt een zegsvrouw. De eerste voorstelling na de coronacrisis zou nu plaatsvinden in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstellingen in Apeldoorn, Enschede, Groningen en Breda worden gecanceld. Het is de bedoeling deze op een later moment in te halen.

De musical Hello, Dolly! vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horcus ten Gelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Ten Gelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden. De voorstelling ging 8 maart in première, vlak voordat Nederland in de coronacrisis belandde.

Producent Stage Entertainment gaat proberen de gemiste voorstellingen van de musical Lazarus in het seizoen 2020-2021 in te halen.