Musicalsterren brengen 'ode aan iedereen' in coronacrisis.
Volledig scherm
Musicalsterren brengen 'ode aan iedereen' in coronacrisis. © YouTube

Musicalsterren brengen ‘ode aan iedereen’ met gezamenlijk You‘ll Never Walk Alone

Het nummer You’ll Never Walk Alone, oorspronkelijk uit de musical Carousel (1945), lijkt het themalied te worden waarmee mensen elkaar een hart onder de riem steken in deze coronacrisis. Musicalsterren hebben de handen ineengeslagen en het lied samen, ieder vanuit eigen huis, opgenomen als ode aan iedereen.

Ruim dertig sterren hebben eraan meegewerkt. Zo zingen onder anderen Willemijn Verkaik, René van Kooten, Richard Groenendijk, Johnny Kraaijkamp, William Spaaij, Antje Monteiro en Tony Neef mee.

Het initiatief werd vorige week gestart door tourmanager Rudy Hellewegen en Anastasia-acteur Steven Roox. Voor ‘Broadway op de Bank’ bezochten ze musicalacteurs om samen muziek te maken. Nu de maatregelen zijn aangescherpt, zijn ze daarmee gestopt maar hebben de sterren filmpjes van zichzelf gemaakt. Die zijn samen geplakt in een videoclip.

Tekst gaat verder onder de videoclip.

Hoopvol

Muziek maken is verbindend, troostend en hoopvol, vindt Hellewegen. ,,We zijn er nog, we zingen nog, en we hopen zo iedereen een steuntje in de rug te geven. Zoals je dat ook zo mooi ziet gebeuren in landen die in totale lockdown zijn.”

Op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn is You’ll Never Walk Alone in de versie van Gerry & The Pacemakers vrijdagochtend op de radio te horen. In Nederland draaien NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4, Radio 5, Radio Veronica, Radio 10 en 100% NL het liedje om 08.45 uur. Ook zenders in het buitenland gaven gehoor aan de oproep. Zo doen alle grote zenders in België mee, maar ook de Britse BBC Radio 1 en Radio 2 en zenders uit Luxemburg, Bulgarije, Spanje, Duitsland en Oostenrijk.