Volledig scherm
© EPA

Muzieklegende Eric Clapton stokdoof 'maar gelukkig doen handen het nog'

Eric Clapton heeft in een interview met BBC Radio 2 toegegeven dat hij doof aan het worden is. De 72-jarige muzieklegende kampt al een poosje met gehoorproblemen, maar is geenszins van plan om te stoppen met het maken van muziek. Ook wil hij gewoon blijven optreden.

,,Ik ben nog steeds aan het werk en ik doe hier en daar wat shows. Bijvoorbeeld in Hyde Park in Londen in juli. Het enige waarover ik me nu zorgen maak, is of ik het allemaal nog wel red. Ik ben toch een man van 72, die doof wordt en last heeft van oorsuizen. Mijn handen doen het gelukkig nog goed."

Clapton onthulde in 2013 dat hij last heeft van zenuwbeschadigingen, die het bespelen van zijn gitaar ernstig belemmeren. De artiest is gedurende zijn loopbaan altijd zeer open geweest over zijn drugs-en alcoholverslaving, die hij beide overwon. ,,Het is een wonder dat ik überhaupt nog leef," aldus Clapton.

  1. Yosina Rumajauw (11) winnares van zevende seizoen The Voice Kids
    update

    Yosina Rumajauw (11) winnares van zevende seizoen The Voice Kids

    De 11-jarige Yosina Rumajauw - met roots in de Indonesische provincie West-Papoea - heeft vanavond het zevende seizoen van de RTL4-talentenjacht The Voice Kids gewonnen. Het nachtegaaltje uit de Overijsselse plaats Olst, dat sinds haar blind audition al werd genoemd als topfavoriet, werd door de tv-kijkers thuis getrakteerd op de meest stemmen. Yosina kreeg niet alleen de hoogste eer maar ook een studiebeurs van 25.000 euro. Ook mag ze een single opnemen.