Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Bijlo. © AD

Na 25 minuten Gangmakers tuiten je oren

Vincent luistertCabaretier Vincent Bijlo schrijft drie keer per week een column over wat hem opvalt op de radio.

Quote

Het wordt weer een mannende­bat, denk ik. Nee, toch niet, Pauline Versteegh is er ook, Utrechts ondernemer

Maarten Bouwhuis, presentator van BNR Gangmakers, voor en door ondernemers, zit er bovenop. Dat moet ook wel, want iedereen praat dwars door elkaar heen. Dat kun je niet hebben op de radio, dan begrijpt de luisteraar er niets meer van.

Het gaat deze maandagavond over de A27 bij Utrecht. Minister Schultz wil hem verbreden. Daar is veel verzet tegen. De Kerngroep Ring Utrecht, bestaande uit bezorgde bewoners, kwam deze week met een door crowdfunding gefinancierd onderzoek, waaruit blijkt dat de minister de kosten-batenanalyse niet goed heeft gemaakt.

Woordvoerder van de groep John Buitink, zit of staat, volgens mij staan ze in dit programma, zo verhit klinkt het wel, hij staat aan tafel bij Bouwhuis, samen met Anton Verbunt van de Utrechtse werkgevers en twee leden van Provinciale Staten Utrecht, Huib van Essen van GroenLinks en Willem Joustra van de VVD. Het wordt weer een mannendebat, denk ik. Nee, toch niet, Pauline Versteegh is er ook, Utrechts ondernemer. Voor het publiek dat wil meepraten, is er een interruptiemicrofoon.