Volledig scherm
Elton John. © ANP Kippa

Na Engelse titel krijgt Elton John ook hoogste Franse onderscheiding

In het Verenigd Koninkrijk werd hij al eerder tot ridder geslagen en binnenkort krijgt Elton John ook in Frankrijk een prestigieuze onderscheiding. De Daily Mail meldt dat de zanger vrijdag uit handen van president Emmanuel Macron de Légion d'honneur in ontvangst mag nemen.

Na zijn concert in de AccorHotels Arena op donderdag, moet de Britse zanger vrijdag langs bij het Élysée-paleis waar de uitreiking plaats zal vinden. Volgens de Franse president is Sir Elton ‘een pianovirtuoos, melodisch genie en een ware showman’ en is hij iemand die ‘als een van de eerste artiesten in de business uit de kast durfde te komen en heeft hij veel betekend voor de LGBT-gemeenschap’.

De Légion d'honneur, voluit de Nationale orde van het Legioen van Eer, is de hoogste en belangrijkste Franse onderscheiding die aan een burger kan worden uitgereikt.

Enthousiasme

Elton John gaf begin deze maand al zijn afscheidsshow in de Ziggo Dome in Amsterdam en de fans waren in extase. Op sociale media uitten bezoekers uitgebreid hun enthousiasme over het concert dat onderdeel is van Elton Johns afscheidstournee Farewell Yellowbrick Road. Ook onze recensent was te spreken over het concert, dat van hem vijf sterren kreeg. ,,De zanger liet nog even zien waarom hij zo gemist zal worden.”

Bekijk ook de video waarin Elton John over zijn afscheid vertelt. 

 1. Presentatrice maakt prins George (6) belachelijk vanwege balletlessen, kijkers woest

  Presenta­tri­ce maakt prins George (6) belache­lijk vanwege balletles­sen, kijkers woest

  Good Morning America-presentatrice Lara Spencer (50) heeft zich de woede van duizenden kijkers op de hals gehaald na het publiekelijk belachelijk maken van prins George, de derde in lijn voor de Britse troonopvolging. Spencer barstte gisteravond in lachen uit toen ze onthulde dat de 6-jarige zoon van William en Kate Middleton balletlessen gaat volgen. ,,Jongetjes uitlachen omdat ze dansen, dat is zo triest!”
 2. Hele nacht én dag in de rij voor concert in Ziggo Dome: dit zijn de Ariana Grande-diehards
  FOTOSERIE

  Hele nacht én dag in de rij voor concert in Ziggo Dome: dit zijn de Ariana Gran­de-die­hards

  Ariana Grande treedt vanavond, morgen én 11 september op in de Ziggo Dome. De fans kunnen haast niet wachten. Voornamelijk jongeren, afkomstig uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Italië zitten, liggen en staan al sinds de vroege uurtjes massaal voor de deur van de concerthal in Zuidoost. De deuren gaan pas om 18.30 uur open, maar vannacht lagen er al enkele die-hards voor de deur.