Volledig scherm
Nadia Moussaid. © KRO-NCRV

Nadia Moussaid vervangt met 'Laat op Eén' Eva Jinek tijdens verlof

De 34-jarige Nadia Moussaid gaat vanaf 6 augustus het programma Laat op Eén – met Nadia Moussaid presenteren. Zij vervangt hiermee Eva Jinek die na de uitzending van 3 augustus met zwangerschapverlof gaat. 

Eind mei werd bekend dat Jinek na 3 augustus met verlof zou gaan. Het was al bekend dat collega Jeroen Pauw eerder van vakantie zou terugkeren om per 3 september het stokje van haar over te nemen.

Vanaf mei werd druk gespeculeerd wie Jinek tijdens die periode zou vervangen. De naam van Nadia Moussaid werd het meest genoemd. Onlangs maakte zij de overstap van de NTR (waar ze De Nieuwe Maan presenteerde) naar KRO-NCRV. Daar werkt ze mee aan het journalistieke programma Brandpunt+. 

In de Hilversumse wandelgangen vielen ook de namen van Sacha de Boer (eveneens Brandpunt+), Sven Kockelmann en Ghislaine Plag (allebei van NPO Radio 1).

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV licht in een verklaring de keuze voor Moussaid toe: ,,Nadia is een talentvolle presentator met een scherp journalistiek oog. Ze heeft in het verleden laten zien dat ze de kijker op eigen wijze kan meenemen in de gesprekken aan tafel. Nadia is een uitstekende vervanger tijdens het zwangerschapsverlof van Eva.”

Laat op Eén – met Nadia Moussaid, is vanaf 6 augustus om 23 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.