Cabaretier Najib Amhali kondigde dinsdagavond op het grote led-scherm van Ziggo Dome zijn twee shows in de popzaal aan.
Volledig scherm
Cabaretier Najib Amhali kondigde dinsdagavond op het grote led-scherm van Ziggo Dome zijn twee shows in de popzaal aan. © ANP

Najib Amhali eerste cabaretier in Ziggo Dome

Lady Gaga, Madonna, Sting, Pink, Usher en Najib Amhali. Najib Amhali? De cabaretier is inderdaad de vreemde eend in de bijt in dit rijtje wereldsterren. Maar toch staat ook hij binnenkort in concerthal Ziggo Dome in Amsterdam-Zuidoost.

Amhali gaat daar de twee grootste voorstellingen spelen in zijn carrière. Twee avonden (15 en 16 december) staat hij met zijn show 'Alles komt goed' op het podium in Ziggo Dome. Hij is daarmee de eerste cabaretier die zijn opwachting maakt in de concerthal. 'Ik vind het ontzettend eng, maar ik verheug me er ook op', liet Amhali dinsdagavond weten toen hij het nieuws zelf naar buiten bracht.

Het publiek kan de show van Amhali volgen vanaf de tribunes of zittend op een stoeltje in de zaal. Daardoor wordt de capaciteit van Ziggo Dome teruggebracht van 17.000 plekken naar 8000. Amhali hoopt dat de zaal vol komt te zitten. 'Dat hoop je altijd. Toch voelt Ziggo Dome een beetje specialer dan andere zalen. Het geeft een extra dimensie als je weet dat er 8000 mensen zitten. En het is thuis in Amsterdam, vlakbij mijn cluppie (Ajax red.)'.

De cabaretier ziet Ziggo Dome echter niet als het hoogst haalbare. 'Hiernaast is nog een zaaltje - hij doelt op de Arena - het lijkt me echt een kick om daar te staan'.

Kaarten voor Najib Amhali in Ziggo Dome gaan woensdag in de verkoop en kosten 25 euro.