Najib Amhali.
Volledig scherm
Najib Amhali. © ANP Kippa

Najib Amhali presenteert Suikerfeest-show op NPO 1

De NPO staat dit jaar extra stil bij het einde van de ramadan. Cabaretier Najib Amhali presenteert zaterdag 23 mei op primetime op NPO 1 de show Wat een Suikerfeest waarin hij met goede vrienden stilstaat bij het einde van de vastenmaand en de viering van het Suikerfeest. Hij krijgt hulp van co-hosts Anuar en Roué Verveer, zo heeft de NTR bekendgemaakt.

Gasten zijn onder anderen zanger Gerard Joling, GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver en YouTuber Nienke Plas. Het trio praat met hen onder meer over hoe zij tradities, verjaardagen en (religieuze) feesten vieren en hoe je familiebanden en vriendschappen kan behouden in tijden van corona.

Najib Amhali maakte samen met Roué Verveer en Anuar eerder al de Ramadan Conference, een succes in het theater en met ruim 700.000 kijkers ook op tv. Over de show zei hij eerder tegen deze site: ,,Ik vind het zo mooi dat ik mijn visie op het geloof en de ramadan kan laten horen. Veel meer dan om het vasten gaat het voor mij over saamhorigheid. Over een pannetje soep langs brengen bij de buren, tegen zonsondergang. Over meevoelen met mensen die het minder hebben. Je familie weer zien, samen eten als het eindelijk mag.”

Er stonden voor dit jaar een aantal extra shows van de Ramadan Conference op de agenda. In verband met de coronacrisis zijn deze voorstellingen uitgesteld.

Najib over de Ramadan Conference in De AD Ochtendshow Tot Go: