Volledig scherm
© PR

Najib Amhali zweert verslavende peuken eindelijk af

Het wordt de ultieme stok achter de deur voor Najib Amhali (44). De cabaretier is ambassadeur van Stoptober, een uitdaging voor rokers om minstens een maand de sigaretten te laten liggen. ,,Nu weet heel Nederland het en kan ik er écht geen eentje meer aansteken''.

Quote

Ik wil absoluut niet dat mijn kinderen gaan roken, dus moet ik het goede voorbeeld geven

Najib Amhali

De cabaretier deed eerder een poging om van de sigaretten af te komen, maar moest toen na een aantal dagen opgeven. ,,Dat had ik ook helemaal niet goed voorbereid. Ik had zelfs nog sigaretten in huis,'' lacht hij. ,,Nu pak ik het anders aan. Ik ben inmiddels zelfs al aan het afbouwen.'' In oktober stopt hij definitief.

Zijn twee jonge kinderen zijn een bron van motivatie. ,,Ik wil absoluut niet dat zij gaan roken, dus moet ik het goede voorbeeld geven. Maar ik doe het ook voor mijn eigen gezondheid. Eigenlijk kan ik helemaal geen positief punt van roken opnoemen. Het is een gewoonte, een verslaving. Ik hoop dat veel mensen met mij de uitdaging in oktober aan gaan.''

28 dagen
Volgens de initiatiefnemers van Stoptober (onder meer het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en KWF) is wetenschappelijk bewezen dat wie 28 dagen stopt, een grote kans heeft om helemaal te kunnen stoppen. Acteur Dirk Zeelenberg kan dat beamen. Hij deed vorig jaar mee. ,,Het is best zwaar,'' erkent hij. ,,Maar als iedereen het tegelijk doet en rokers en niet-rokers elkaar helpen, dan gaat het lukken.''

 1. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.
 2. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 3. Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video
  video

  Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video

  Dat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.