Volledig scherm
© AP

NASA bevestigt plannen ruimtefilm Tom Cruise

Tom Cruise’s plannen om, samen met SpaceX, een bioscoopfilm in de ruimte te gaan maken, zijn bevestigd door NASA. Waar er eerder nog niet duidelijk was of er al gesprekken waren gevoerd, laat de organisatie nu weten dat deze spannende geruchten kloppen. Dit meldt The New York Post.

Via Twitter laat NASA administrator Jim Bridenstine weten: ,,NASA kijkt er ontzettend naar uit om samen te gaan werken met Tom Cruise om een film op te nemen aan boord van een ruimtestation. We hebben populaire media nodig om een nieuwe generatie ingenieurs en wetenschappers te inspireren om NASA’s ambitieuze plan werkelijkheid te laten worden.”

De 57-jarige Cruise staat erom bekend dat hij zijn eigen stunts doet, wat waarschijnlijk betekent dat hij zelf de ruimte ingaat. Of er op korte termijn daadwerkelijk in de ruimte gefilmd kan worden is nog maar de vraag. Eind mei gaan de eerste astronauten met SpaceX de ruimte in. Het zal waarschijnlijk dus nog wel een tijdje duren voordat er een hele filmcrew de ruimte in kan worden gestuurd.

Er zijn nog geen verdere details bekend over de film, maar het zou wel zeker niet om een nieuwe Mission:Impossible gaan. De betrokkenen zelf hebben nog niets over het project gezegd.