Volledig scherm
© Vogue

'Natural' Beyoncé schittert op cover van extra bijzondere Vogue

Op de cover van Vogue staan is al een ding, maar om te mogen schitteren op het septembernummer is een wens die veel sterren koesteren. Beyoncé wist het dit jaar voor de tweede keer op rij voor elkaar te boksen en pakte het deze keer op háár manier aan. Vandaag deelt de superster het resultaat.

De 36-jarige Queen B heeft op Instagram vanmiddag drie kiekjes vrijgegeven waarop ze de cover van het populaire blad siert. Ook bevat het magazine voor modeliefhebbers een uitgebreide fotoreportage van Beyoncé.

Waar Beyoncé normaal gesproken voor opvallende kleuren lippenstiften of oogschaduw kiest, ziet ze er voor dit nummer erg naturel uit. Er is weinig make-up op haar gezicht te bespeuren en dat heeft hoogstwaarschijnlijk alles te maken met het feit dat de zangeres zelf de touwtjes in handen had tijdens de fotoshoot.

Als het op kledingkeuze aankomt zijn de drie foto's totaal verschillend. Zo draagt Beyoncé op een foto een klassieke, crème jurk met daarbij een hoed van kleurige bloemen. Op de andere twee foto's is er gekozen voor opvallende jurken, maar wel weer een look met weinig make-up.

Bijzonder

De fotoshoot is naast de keuze voor kledij en make-up nog eens extra bijzonder omdat de zangeres zelf invulling mocht geven aan de inhoud van het blad. Zo liet Beyoncé haar oog vallen op Tyler Mitchell, de eerste zwarte fotograaf ooit die het beeld voor de voorpagina van Vogue maakt. 

Het septembernummer is voor modebladen het belangrijkste van het jaar, omdat het aan het begin van een nieuw modeseizoen verschijnt. Over die van Vogue kwam in 2009 zelfs een documentaire uit, The September Issue, waarin Wintour wordt gevolgd tijdens de voorbereidingen.

Een foto die is geplaatst door Beyoncé (@beyonce) op

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Een foto die is geplaatst door Beyoncé (@beyonce) op

Een foto die is geplaatst door Beyoncé (@beyonce) op

Queen B bracht in juni nog een nieuw album uit, samen met haar man Jay-Z: