Volledig scherm
Greg Cannom, Kate Biscoe en Patricia DeHaney accepteren de Oscar voor ‘beste haar en make-up'. © Chris Pizzello/Invision/AP

Nederlander grijpt naast Oscar

Het Nederlandse tintje dat de Oscars vandaag had, is er officieel af. Rogier Samuels, die onderdeel uitmaakte van het makeupteam van de Zweedse film Gräns, heeft geen Oscar gewonnen voor ‘beste haar en make-up'.

Gräns nam het op tegen Vice, waarvoor Christian Bale werd getransformeerd tot Dick Cheney, en kostuumdrama Mary Queen Of Scots. Het team van Vice won.

Samuels liet op voorhand weten het lastig in te schatten hoe groot de kans op een Oscar was. ,,Het zal niet in ons voordeel werken dat bijna niemand hier in Amerika onze film heeft gezien. Vice is veel bekender en heeft ook veel marketing gedaan. En de haarexperts binnen de Academy zullen misschien eerder op Mary Queen Of Scots stemmen. Zo kun je van alles bedenken, maar uiteindelijk heb ik echt geen idee.”

Lees alles over de Oscars in ons dossier.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’