Volledig scherm
Mariah Carey © Brent N. Clarke/Invision/AP

Nederlanders luisterden massaal naar Mariah Carey tijdens kerst

All I Want For Christmas Is You was deze kerst de populairste track op Spotify. In Nederland werd de hit van Mariah Carey op eerste en tweede kerstdag bij elkaar ruim 723.000 keer beluisterd, blijkt uit cijfers van de Zweedse streamingdienst.

Last Christmas van Wham! schalde met zo'n 662.000 streams ook door de Nederlandse huiskamers, gevolgd door Michael Bublé's It's Beginning To Look A Lot Like Christmas (546.000). In de top tien staat slechts één plaat die niets met kerst te maken heeft: Duurt te lang van Davina Michelle. Haar hit werd 440.000 keer opgezet.

Wereldwijd was All I Want For Christmas Is You ook de populairste kerstplaat. Op 24 december verbrak Mariah al het dagrecord op Spotify met bijna elf miljoen luisterbeurten. In de dagen daarna kwamen daar nog eens bijna elf miljoen streams bij.

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.