Annna
Volledig scherm
Annna © YouTube LTV Supernova

Nederlandse ANNNA gaat niet naar Eurovisie voor Letland

De Lets-Nederlandse zangeres ANNNA zal dit jaar niet Letland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Die eer ging gisteravond naar Samanta Tina met het nummer Still Breathing.

ANNNA, artiestennaam van Anna Madara Pērkone, kwam uiteindelijk op de derde plek met haar lied Polyester over duurzaamheid. Anna woont al sinds haar 17e in Nederland en werkt hier aan haar muziek. Ze besloot zich in te schrijven voor de voorrondes door het succes van Duncan Laurence. ,,Voor mij is Eurovision vorig jaar, toen Duncan won, veranderd. Toen dacht ik: misschien kan ik er ook iets mee doen," liet de zangeres weten. Het is het twintigste jaar dat Letland meedoet aan het Eurovisiesongfestival.

De Griekse inzending voor het Eurovisie Songfestival heeft wel een Nederlands tintje. Eerder wel al bekend dat de Utrechtse Stefania Liberakakis voor Griekenland meedoet aan het liedjesfestijn in Rotterdam

Australië koos gisterochtend ook zijn kandidaat voor het liedjesfestijn in Rotterdam. Zangeres Montaigne zal het land vertegenwoordigen in mei. De Italianen en Maltezen weten sinds gisteravond wie hun land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Zanger Diodato komt in mei namens Italië uit en Malta koos zangeres Destiny Chukunyere. Zij won in 2015 nog het Junior Eurovisiesongfestival met een recordaantal punten.

Annna - Polyster

Letland: Samanta Tina - Still Breathing

Australië: Montaigne - Don’t Break Me

Italië: Diodato - Fai rumore

Malta: Destiny - Nummer nog onbekend

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.