Volledig scherm
Een still uit de film © ANP Handouts

Nederlandse film Redbad wint drie Amerikaanse filmprijzen

De Nederlandse film Redbad heeft in Los Angeles drie filmprijzen ontvangen. Het historische epos van regisseur Roel Reiné werd bij de Accolade Global Film Competition bekroond met een Special Mention Award. De regie en cinematografie van Roel Reiné werden onderscheiden met een Excellence Award, meldt de organisatie op de website.

De Accolade Global Film Competition is een vanuit Californië opererende onlinecompetitie, waaraan duizenden korte en lange films van over de hele wereld meedoen. Elk kwartaal worden films en individuele prestaties onderscheiden. Het beeldje bestaat uit een voetstuk met daarop drie gouden sterren.

De film gaat over de Friese held Redbad (gespeeld door Gijs Naber) die in de vroege middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de Lage Landen. Andere grote rollen waren voor Loes Haverkort, Egbert-Jan Weeber, Derek de Lint, Lisa Smit, Renee Soutendijk, Mike Weerts en Aus Greidanus sr.

Redbad draaide vorig jaar in de Nederlandse bioscopen; de bezoekersaantallen vielen tegen. De film werd volgens producent Klaas de Jong wel in het buitenland goed verkocht.

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’