Volledig scherm
Regisseur en producent Sam Raimi (rechts) regisseerde ook de film Oz the Great and Powerful, en is hier op de set te zien samen met acteur James Franco. © ap

Nederlandse horror Het Juk naar Hollywood

De Nederlandse regisseur Nico van den Brink gaat met zijn film Het Juk naar Hollywood. De productiehuizen van filmveteranen Sam Raimi en James Wan gaan aan de slag met een horrorproductie gebaseerd op de korte film van Van den Brink.

Volgens Deadline gaat de Nederlander, die ook het script schreef voor de short, zelf aan de slag als regisseur van het project. Van den Brink woont volgens zijn eigen website nog wel gewoon in Amsterdam.

De korte film heeft de internationale titel The Burden gekregen en gaat over een jonge vrouw die het ouderlijk huis van haar vriendje bezoekt en daar een grimmig verleden ontdekt. Hanna van Vliet en Kay Greidanus speelden de hoofdrollen in de korte film, het is nog niet bekend wie de rollen gaan vertolken in de Hollywoodversie.

Het Juk werd als korte film geproduceerd door NL Film en TV. Dat bedrijf zou ook een rol krijgen in het produceren van de speelfilm.