Volledig scherm
Nicky Opheij © HO/The Miss Universe Organization

Nederlandse Nicky rekent op finaleplaats Miss Universe

Nicky Opheij verwacht in ieder geval bij de laatste zestien te zitten tijdens de finale van Miss Universe. De Miss Nederland 2017 vertegenwoordigt ons land in Las Vegas tijdens de verkiezing van 's werelds mooiste. De 22-jarige Brabantse, die in 2014 ook de finale won van Hollands Next Top model, is al een aantal dagen in de gokstad om onder meer te repeteren voor de finale op zondag.

Het spektakel is te vergelijken met de verkiezing van Miss Nederland, maar dan 'veel en veel groter', aldus Nicky. ,,Er doen 92 landen mee, maar de meiden zijn heel lief voor elkaar. We zitten toch allemaal in hetzelfde schuitje." Over haar eigen kansen is ze realistisch. ,,Je weet nog niet naar wat voor meisje ze op zoek zijn. Als ze een Indonesisch type zoeken, dan val ik af", zegt Nicky.

De jury heeft nu al de top 16 bepaald, maar de 92 deelneemsters horen pas tijdens de finale op zondag of ze daar bij zitten. Toch heeft Nicky er vertrouwen in. ,,Ik heb mijn interview met de jury al achter de rug en dat ging goed. De laatste 16 heb ik denk ik wel gehaald".

Bikinironde

Miss Nederland kent haar goede en minder goede kanten. ,,Ik ben wel één van de betere bij de loopjes en in de bikinironde ga ik knallen. Maar gelukkig hoeven we niet gek te dansen, want dat kan ik niet!", lacht ze.

Tijd om te feesten heeft Nicky niet. De deelneemsters maken lange dagen. ,,We repeteren de hele dag. We doen elke dag de hele show, het moet allemaal perfect zijn. Gisteren begonnen we om 9 uur 's ochtends en waren om 8 uur 's avonds klaar. Dan wil je alleen nog maar naar bed."