Volledig scherm
Rockband Queen en Adam Lambert en sterren als Alice Cooper, k.d. lang en Olivia Newton-John geven volgens Australische media een zeker negen uur durend benefietconcert in Sydney. © ANP Kippa

Negen uur durend benefietconcert voor Australië met onder meer Queen en Alice Cooper

Internationale beroemdheden schieten Australië te hulp vanwege de bosbrandencrisis in het land. Rockband Queen en Adam Lambert en sterren als Alice Cooper, Delta Goodrem en Olivia Newton-John geven volgens Australische media een zeker negen uur durend benefietconcert in Sydney.

Comédienne Celeste Barber gaat de show in het ANZ Stadium presenteren. Zij haalde via internet in een week tijd 50 miljoen Australische dollar (31 miljoen euro) aan donaties op: veel meer dan de 30.000 dollar die ze in gedachte had toen ze begon met de crowdfundingsactie. Meer dan 1,2 miljoen mensen uit zeker 75 landen maakten geld over.

Australië wordt al maanden geteisterd door verwoestende bosbranden, die inmiddels aan tientallen mensen het leven hebben gekost. De opbrengst van het benefietconcert op 16 februari gaat onder meer naar het Rode Kruis en de brandweer.