Volledig scherm
Neil Young © EPA

Neil Young stopt met Facebook vanwege nepnieuws en politiek

Neil Young heeft het helemaal gehad met Facebook. De rocker heeft zijn account uit protest verwijderd omdat het platform niks lijkt te doen tegen de verspreiding van nepnieuws. Bovendien stoort het Neil dat Facebook tegen rechts-extremistische groepen aanschurkt.

Vorige maand dreigde Neil Facebook al gedag te zeggen. Op het account van Neil Young Archives leverde hij toen al kritiek op het medium. ‘FB geeft je meer dan je wilt en dat is niet goed. Veel berichten bevatten zeer slechte desinformatie over politieke campagnes en advertenties met regelrechte leugens’, schreef hij.

In een nieuwe post op zijn site legt Neil uit dat met de sponsoring van het jaarlijkse gala van een extreemrechtse organisatie de maat vol is voor hem. De rechtse club steunt de aartsconservatieve rechter Brett Kavanaugh in zijn gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten.

‘Deze gang van zaken, samen met het nepnieuws dat met medeweten van Facebook regelmatig aan gebruikers wordt getoond, heeft ons ertoe gebracht ons beleid opnieuw te evalueren en te wijzigen’, laat Neil weten. ‘Ik vind niet dat een sociale site duidelijke politieke verplichtingen moet aangaan.’

  1. Haagse bende ‘perste gokverslaafden uit als sinaasappels’, ook Patrick Kluivert was slachtoffer

    Haagse bende ‘perste gokver­slaaf­den uit als sinaasap­pels’, ook Patrick Kluivert was slachtof­fer

    Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot dertig maanden geëist tegen leden van een grootschalige criminele bende die illegaal online gokken aanbood. Volgens het OM werden gokverslaafden ‘uitgeknepen als sinaasappels.’ Ook Patrick Kluivert was slachtoffer van de bende. De oud-voetballer werd gedwongen tot betalingen. Er werd gedreigd anders zijn gokschulden bij Shownieuws of via roddeljournalist Evert Santegoeds bekend te maken.