Volledig scherm
Netflix. © AFP

Netflix koopt eerste bioscoopzaal: iconisch theater in New York

Netflix heeft de 71 jaar oude Paris-bioscoop in New York overgenomen. Dat maakt de streamingsdienst vandaag bekend. Het is de eerste keer dat de on demand-gigant, die juist wordt verweten het klassieke bioscoopbezoek te bedreigen, een zaal met groot filmdoek aanschaft.

De overeenkomst met het Paris Theatre is een lease-afspraak van 10 jaar, zo schrijft Hollywood-website Deadline. Netflix gaat het iconische theater gebruiken voor speciale Netflix-events, screenings en speciale premières. Voorheen huurde Netflix bioscopen af voor een bepaalde tijd, zodat films konden worden getoond op het witte doek en zo kans maakten op awards. Oscar-kandidaat Mariage Story zal nu te zien zijn in de net aangeschafte filmzaal.

De Paris-bioscoop is met recht iconisch te noemen. 71 jaar geleden opende de legendarische Amerikaanse actrice Marlene Dietrich de zaal. Vervolgens werd het een van Amerika’s opvallendste filmhuizen. De bioscoop is de laatste zaal met slechts één scherm in New York en werd eind augustus gesloten. Nu maakt de zaal dus dankzij Netflix een herstart.

Op zoek naar kijktips? In onze serie Schermtijd raden we series aan. Bekijk hieronder enkele afleveringen.