Scène uit de serie Friends die voorheen op Netflix te zien was, maar nu exclusief op HBO Max.
Volledig scherm
Scène uit de serie Friends die voorheen op Netflix te zien was, maar nu exclusief op HBO Max. © HBO

Netflix ziet abonnees vertrekken en gaat onderuit op de beurs: wat is er aan de hand?

Netflix was lang de nummer één streamingdienst ter wereld, maar de stevige concurrentie van platforms als Disney+ en HBO Max begint zijn tol te eisen. Voor het eerst sinds 2011 kampt de film- en seriegigant met een neergang in abonnees en vandaag verdampte bijna 46 miljard euro aan beurswaarde op Wall Street. Wat is er aan de hand?

40 reacties

 • Char Moon

  2 maanden geleden
  Meer japanse anime zoals komi cant communicate please ❤️
 • R. Martijn

  2 maanden geleden
  Het aanbod is niet echt hoogstaand en de kosten hoger niet echt iets om bij te blijven jammer ze prijzen zichzelf uit de markt. Dom.
 • JH van den Berg

  2 maanden geleden
  @ frans jansen Stremio is niet gratis ,trouwens
 • H van Eldijk

  2 maanden geleden
  Als de prijs inderdaad nog hoger wordt ga ik ook weg bij Netflix, 3 accounts in gebruik waarvan 2 voor mijn kinderen, en als ik daarvoor meer moet gaan betalen dan is het over en uit, dan ga zelfs de tv in de verkoop, want reguliere tv kijk ik ruim 20 jaar niet meer, en daarbij speelt ook, de snelheid waarmee er nieuwe series of de vervolgen er op gezet worden is ook om te janken.... ik speel langer met de gedachten om op te zeggen....
 • Johan Gronloh

  2 maanden geleden
  aanbieden zonder die oude meuk. Dus eerlijk gezegd begrijp ik dat negatieve gezeur niet. By the way, ik ben geen oude meuk liefhebber, ik vind Netflix gewoon wat te duur worden maar nog steeds goedkoper dan de videotheek met 7,50 voor een dagfilm.