Volledig scherm
Janet Jackson in 2011 (links) en gefotografeerd op 9 november dit jaar. © Getty (montage)

'Neus van Janet Jackson staat op instorten'

Janet Jackson lijkt opnieuw een bezoek aan de plastisch chirurg te hebben gebracht. De neus van de popzangeres is opeens veel platter, zo ontdekten fans. Plastisch chirurg Matthew Schulman, die Janet zelf niet onder handen nam, vreest dat Janets beroemde reukorgaan op instorten staat. 

,,Het lijkt erop dat de neus is ingezakt", reageert hij tegen Page Six. ,,Dat is waarschijnlijk het gevolg van meerdere operaties waardoor het kraakbeen is beschadigd." De 51-jarige zangeres heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze enkele keren onder het mes is gegaan. Zo liet ze haar reukorgaan voor de eerste keer aanpassen toen ze net 16 jaar was.

Janet lijkt met haar nieuwe neusoperatie haar overleden broer Michael achterna te gaan. Ook hij liet gedurende zijn carrière meermaals aan zijn neus sleutelen. Zijn neus zou aan het einde van zijn leven zelfs zo goed als verdwenen zijn geweest door de veelvuldige ingrepen. Het gerucht ging dat Michael daarom een neusprothese van was of kunststof droeg.

Janet Jackson traint zich momenteel in het zweet voor haar concertreeks, die op 7 september begon. De 51-jarige zus van Michael moest vorig jaar haar Unbreakable-tour afzeggen vanwege haar zwangerschap. Ze beviel op 3 januari van zoontje Eissa. 

Janet heeft een roerig jaar achter de rug. Niet alleen vanwege haar zwangerschap op relatief hoge leeftijd, maar ook door haar echtscheiding, na een huwelijk van 5 jaar, van de 42-jarige multimiljonair Wissam Al Mana. In januari werd duidelijk dat Janet de stekker uit haar huwelijk met de schatrijke zakenman had getrokken. Waarom is nooit officieel bekendgemaakt. Jackson was eerder getrouwd met zanger James DeBarge en met danser René Elizondo. 

Volledig scherm
Janet Jackson. © Instagram

"Together Again"

Een foto die is geplaatst door Janet Jackson (@janetjackson) op

Volledig scherm
© ANP