Volledig scherm
Neymar en Bruna Marquezine © EPA

‘Neymar was jaloerse Bruna zat’

De relatie van Neymar en de Braziliaanse actrice annex fotomodel Bruna Marquezine is opnieuw op de klippen gelopen. Voor de vierde keer in hun zesjarig samenzijn zijn ze weer uit elkaar. Marquezine bevestigde donderdag op een gala in São Paulo dat Neymar een einde heeft gemaakt aan hun romance. Dat meldt de Britse tabbloid Daily Mail.

Volgens Marquezine was het Neymar die de knoop doorhakte. ,,Maar er is nog steeds veel respect en veel liefde voor hem en voor alles waar we voor geleefd hebben”, vertelde ze in São Paulo tegen verslaggevers. Normaal gesproken is de brunette erg gesteld op haar privacy. Dat ze dan ook wat losliet was een uitzondering. ,,Dat doe ik eenmalig.”

Marquezine houdt de reden van de breuk geheim. Wel stelt ze dat het absoluut niets te maken heeft met de politieke situatie in hun land, nu daar presidentsverkiezingen aan de gang zijn die voor veel onrust zorgen. Lokale media claimden eerder dat dat wel de oorzaak zou zijn. ,,Daar heeft het niets mee te maken. Het is zijn beslissing, maar het is oké.”

In Braziliaanse media circuleren inmiddels verschillende verklaringen voor de breuk. De doorgaans goed ingevoerde society-journalist Leo Dias, die de scheiding maandag al meldde, zegt in zijn column in de krant O Dia dat Neymar niet meer tegen de jaloersheid van zijn vriendin kon. Ze zou recent een paar keer in woede zijn uitgebarsten nadat Neymar zonder haar medeweten feesten had gegeven in zijn riante huis in Parijs, waarbij diverse vriendinnen van de voetballer aanwezig waren. Tijdens de ruzies zou ze Neymar zo onder druk hebben gezet, dat hij haar in augustus, toen ze voor haar modellenwerk in Venetië was, een ultimatum heeft gegeven. Ook de naaste vrienden van Neymar begonnen zich steeds meer te storen aan het bezitterige en jaloerse gedrag van Marquezine, aldus Dias.

De website UOL zoekt de reden voor de nieuwe breuk in de serieuze plannen die Neymar had met zijn geliefde, waaraan ze niet wilde voldoen. De voetballer had verwacht dat zij dit jaar bij hem in Parijs zou komen wonen, aldus de showredactie van de site. Maar dat wilde ze niet, gezien haar drukke werkzaamheden in Brazilië als gevierd actrice in de veelbekeken telenovelas, de soapseries die miljoenen Brazilianen dagelijks aan de buis gekluisterd houden. Daarnaast is Marquezine een veelgevraagd fotomodel voor grote merken, waarvoor ze vaak verre buitenlandse reizen maakt.

Nieuwe ‘affaire’

Volledig scherm
Neymar © REUTERS

Volgens Dias heeft Neymar alweer een nieuwe ‘affaire'. De voetballer zou volgens hem zondagavond op een feest in Spanje zijn verschenen met de 25-jarige Braziliaanse studente medicijnen Camila Karam aan zijn zijde. In 2014 hadden de twee ook al een kortstondige ‘crush’, toen het vuur tussen Neymar en zijn grote jeugdliefde Marquezine ook eventjes was gedoofd.