Volledig scherm
© ANP

Nicky Romero: Ik heb een relatie met Dafne Schippers

UpdateAtlete Dafne Schippers (23) en DJ Nicky Romero hebben sinds kort stevige verkering. Dat heeft Nick Rotteveel - de echte naam van de beroemde dj - vanavond bevestigd. De twee kwamen elkaar tegen op Facebook waar ze toevallig veel gemeenschappelijke vrienden bleken te hebben. ,,We blijken ontzettend veel raakvlakken te hebben'', schreeuwt Nicky (27) zijn prille geluk voor de topsportster van de daken.

Quote

Het duurde eigenlijk, na onze eerste ontmoeting, best lang voordat het echt wat werd

Nicky Romero

Het management van Nicky Romero noemde het samenzijn van de twee woensdagmorgen nog 'voorbarig en geen serieuze relatie'.  Maar de dj zelf kwam zojuist in RTL Boulevard met een compleet ander verhaal. ,,We hebben inderdaad een verhouding. Het is langzaam zo gegroeid. Het duurde eigenlijk, na onze eerste ontmoeting, best lang voordat het echt wat werd. Nu hebben we de liefde gevonden en zijn we inderdaad aan het daten.'' Ze zien elkaar zo vaak als mogelijk. ,,Als Dafne naar haar trainingen rijdt, komt ze bijna langs mijn huis. Ze komt vaak langs Veenendaal hè. Dafne traint in Arnhem, maar woont in Utrecht." De dj kocht vorig jaar een villa in de Utrechtse plaats Veenendaal.

Concentratie
Schippers en Romero hadden hun geluk liever nog even buiten de spotlights gehouden. De dj verklaart de reden voor hun terughoudendheid: ,,Dafne moet zich momenteel concentreren op naderende kampioenschappen en daar heeft ze al haar aandacht en energie voor nodig. Om die reden willen we naar buiten toe niet te veel aandacht aan onze prille liefde geven.'' De twee zouden al meermaals leuke tripjes hebben gemaakt. Zo is Dafne meegeweest naar optredens van Romero en de dj zou zijn nieuwe vlam hebben bezocht tijdens haar trainingen. Verder is Schippers al gesignaleerd toen ze in de auto van Romero reed. De sprintbabe twitterde daar woensdag nog kort over.: ,,Ik geniet van de tijd met Nicky. We hebben allebei drukke schema's en een eigen focus. Ik met sprinten, hij in de muziek. En we rijden nog steeds in onze eigen auto's.'' En de dj liet ook nog op symbolische wijze van zich horen op sociale media. ,,Sometimes the best songs are made in the shortest time (de beste liedjes worden soms in de kortste tijd gemaakt)'', twitterde hij. Of hij daarmee de toptijden van zijn medaillebabe Dafne bedoelt is onduidelijk.

Hoewel Nicky Romero stelt dat hij zijn Dafne al enige tijd kent, moet hun relatie nog erg vers zijn. Begin januari dit jaar werd bekend dat de dj en zijn toenmalige vriendin Nathalie den Dekker (26) hun liefdesrelatie hadden verbroken. Het was de tweede keer dat het stel als vrienden uit elkaar ging. Romero, die momenteel volgens eigen zeggen keihard bezig is met een nieuw album, gaf zijn drukke agenda als reden voor de relatiebreuk. Zowel de dj als zijn ex-vriendin reizen voor hun carrière de hele wereld over.

Nathalie den Dekker werd in 2012 gekroond tot Miss Nederland. De blondine en Romero kregen in mei 2014 een relatie, maar gingen drie maanden later uit elkaar. Een jaar geleden vonden ze elkaar opnieuw.