Volledig scherm
Van Necker Island is zo goed als niets meer over. © Instagram/ Brunopress (fotomontage)

Nicolette en Bas in tranen om totaal verwoest Necker Island

Presentatrice Nicolette van Dam (33) en haar man Bas Smit volgen met tranen in hun ogen de gigantische schade die orkaan Irma aanricht in het Caribisch gebied. Nicolette en Bas en hun dochtertjes Lola-Lily en Kiki-Kate waren vorige maand nog op Necker Island, het privé-eiland van miljardair en Virgin-baas Richard Branson, met wie ze goed bevriend zijn. Het stukje paradijs is onbewoonbaar verklaard nadat de orkaan het eiland met een kracht van 300 kilometer per uur totaal verwoestte.

Vandaag deelt Bas een voor-en-na-foto van Necker Island waarop de schade goed zichtbaar is. ,,Staat geen huis of boom meer overeind, alles weg. Gelukkig geen levens gekost en ook de dieren zijn er behoorlijk goed vanaf gekomen. Op de eilanden er omheen is het een ravage en mensen zijn ALLES kwijt. Daar is het leed niet te overzien'', schrijft Nicolettes echtgenoot over hun 'dierbare plek'.

Volgens Bas heeft de familie Branson voorgenomen het eiland weer op te bouwen en zijn alle giften om de getroffenen van de Britse Maagdeneilanden te helpen, welkom. Richard overleefde de storm door met zijn gasten te schuilen in tot bunker omgebouwde wijnkelder. Zijn zoon Sam laat via Instagram weten dat niemand gewond is geraakt. Hij is op zoek naar de eigenaar van een jacht op Barbados, waarmee spullen naar de Caribische eilanden moeten worden vervoerd.

Vastgoedondernemer Bas Smit vroeg zijn Nicolette in 2011 op Necker Island ten huwelijk. Vier jaar later werd het ook de bestemming van hun huwelijksreis.

Orkaan Irma heeft inmiddels Florida bereikt. Volg de laatste ontwikkelingen hier.

#sabarock #bvi #hurricaneirma #tragedy 😢 @caribbeanbuzzhelicopters

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Birthday kisses all over! 🎈#bdaygirl #33yrs

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Met hem is alles nóg leuker 😍❤️ @basssmit

Een foto die is geplaatst door null (@) op