Volledig scherm
Nicolette van Dam. © Brunopress

Nicolette van Dam stopt als presentatrice bij SBS 6

Presentatrice Nicolette van Dam (35) is vertrokken bij SBS 6. Ze had een tweejarig contract bij de televisiezender van John de Mol, maar dat is onlangs afgelopen. De zender bevestigt dat de blondine van een verlenging heeft afgezien en verder zal gaan als freelancer.

Twee jaar geleden maakte Nicolette van Dam de overstap naar SBS 6. Voor de zender presenteerde ze onder meer The Next Boy/Girl Band, Dance as One en Kitchen Impossible. Programma's die allemaal roemloos ten onder gingen. Onlangs ging ze nog aan de slag als host van de dagelijkse kookshow Klinkt Smakelijk, maar ook dat programma werd geen succes.

Nicolette gaat nu verder als freelancer. Ze zou nog wel de keuze hebben gehad om door te gaan bij de zender, maar ze heeft zelf voor een bestaan zonder vaste werkgever gekozen. ,,Nicolette heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet voor SBS6", reageert een woordvoerder van de zender. ,,Na afloop van haar contract heeft zij zelf besloten om op projectbasis verder te gaan, zoals voor het programma Klinkt Smakelijk.”

De presentatrice wil zich meer focussen op haar social media-activiteiten. Ook zouden er nog een aantal tv-projecten in de planning staan.