Angela de Jong.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Niet alleen een gestoorde vader in Ruinerwold kon jarenlang zijn beestachtige gang gaan, bewijzen de turnsters

Angela Kijkt TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

28 reacties

 • Sandrine Girard

  1 jaar geleden
  Sterke column weer!
 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  Deze volkomen gestoorde manier van omgaan met jonge kinderen met talenten is niet uniek voor de turnsport; vele jaren geleden was er een documentaire over Ajax, hoe pupillen werden benaderd door hun trainers en coaches, negatief en kleinerend.
 • Fonger Ploegstra

  1 jaar geleden
  Ik verbaas me altijd weer over de zinsnede 'dat dit in Nederland gebeurt', alsof wij een oase van harmonie en vrede zouden zijn. Natuurlijk gebeurt alles wat in de wereld gebeurt ook hier, op onze eigen manier. De brute behandeling van jonge meisjes in met name de turnsport is wereldwijd en was allang bekend. Misschien als we het waandenkbeeld van 'idyllisch NL' loslaten, herkennen we signalen eerder.
 • Sije Wiersma

  1 jaar geleden
  Goed lezen wat ik schrijf T. Kooke of M.C. Kortekaas. Ik heb me nooit erg bezig gehouden met turnen, dus kan me daar ook geen oordeel over vormen. Ik had er erover dat duizenden kinderen heel veel plezier aan hun sport beleven. Ze worden op school in een bepaald keurslijf gedrukt, terwijl hun lichaam schreeuwt om beweging. Als Pa en Ma onderling niet met elkaar op kunnen schieten zijn niet zelden de kinderen het kind van de rekening. Maar in hun sport kunnen ze zich naar hartenlust uitleven .
 • Olga van Kleef

  1 jaar geleden
  Ik herinner me nog de documentaire Turn! Daar zie je het topje van de ijsberg.