Volledig scherm
PREMIUM
© PR

Niet elk vrijgezellenuitje is een feestje waard

filmrecensiesHet AD brengt iedere week op donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: de komedie Girls Night Out, het drama Paris Can't Wait, het drama Une Vie en de horrorfilm The Crucifixion.

Girls Night Out

Komedie

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Girls Night Out

De vergelijking met komische evenknieën als The Hangover en Bridesmaids is onvermijdelijk. Helaas is deze magere kopie lang zo leuk niet. In plaats van de bizarre, ronduit hilarische combinatie van Mike Tyson, een tijger en een verdwaalde kip in een vijfsterrenhotel krijgen we hier te maken met luiers voor volwassenen, piemelspeelgoed en swingers. En hoewel ál die zaken in feite even mal klinken, pakt de eerste reeks origineel en perfect getimed uit, terwijl de tweede ronduit flauw en plat blijkt. Vijf vriendinnen reizen af naar Miami voor het vrijgezellenfeest van Jess (Johansson). Nog één keer hangen ze de beest uit met drank, snuifgoed en een stripper op de koop toe. Maar als die bink per ongeluk het leven laat, raken de dames in paniek.

Kunnen ze hun sporen nog wissen? Aan de regie of de acteurs ligt het niet per se; het script zit er steeds net - of helemaal - naast. En enkele morele lesjes dempen de lol al helemaal.
(Maricke Nieuwdorp)

Regie: Lucia Aniello. Hoofdrollen: Scarlett Johansson, Kate McKinnon