Niets is wat het lijkt in Into the Woods

recensieOp het eerste oog lijkt Into the Woods een atypische musical, een voorstelling die spot met de gangbare ingrediënten van het genre.

Into the Woods

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Luxor Theater (20/2)

Neem nu de opening van de musical van de Amerikaanse componist en tekstdichter Stephen Sondheim. Pontificaal op het podium musiceert een 15-koppig orkest dat - in tegenstelling tot de vaak stuitend opgewekte klanken en vocale bombast  van het gemiddelde zangspel - bijna atonaal klinkt en sterke elementen van Minimal Music bevat.

Als vervolgens de hoofdrolspelers zich voorstellen in bepaald complexe samenzang, waarbij ze gestructureerd door elkaar zingen, staccato, dan weer met sierlijke uithalen in koor, weet de toeschouwer dat het, in dubbel opzicht, geen harmonieus avondje Lion King wordt.

Sondheims musical vertelt het verhaal van een aantal iconische sprookjesfiguren dat, anders dan de volstrekte goedheid die hen in sprookjesboeken wordt toegedicht, breken met hun eeuwige imago van de saaie zuiverheid die immer het kwade overwint.

 1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
  Video

  Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

  Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.