Volledig scherm
Een nog piepjonge Mick Jagger en Keith Richards. Videostill

Nieuwe beelden van Rolling Stones in Kurhaus opgedoken

In het Rotterdams Gemeentearchief zijn nieuwe beelden opgedoken van het legendarische Kurhausconcert van de Rolling Stones op 8 augustus 1964.

Volledig scherm
Videostill
Volledig scherm
Videostill

'Van m'n leven niet meer'
Het was het eerste optreden van de Rolling Stones in ons land. De uitzinnige fans en de stevig optredende politie zorgden ervoor dat de Stones al tijdens het vijfde nummer het optreden moesten staken.
Impresario Paul Acket riep toen in zijn wanhoop: 'van m'n leven niet meer zo'n concert.'

Tienermeisje Brigitte
Het Rotterdams Gemeentearchief ontdekte beelden uit het tv-programma 'Brigitte', die nooit eerder uitgezonden zijn. In de ontdekte opnames zien we jonge blondine Karla Wildschut de Rolling Stones interviewen. Andere Tijden zendt op 25 september een montage met daarin de Stones-Tapes uit. Karla Wildschut: 'Ik speelde Brigitte, een tienermeisje gebaseerd op een rubriek van Henk van der Meyden in de Telegraaf. Dat moest een serie worden op TV Noordzee". Producent van het programma was Henk van der Meyden.

Bloemetje
'Brigitte' werd gevolgd terwijl ze rondreed in haar sportwagentje door Amsterdam. Ze ontmoet beroemde mensen als Harry Mulisch, Trea Dobbs en dus ook de Rolling Stones. 'Ik had geen idee wie dat waren, maar mijn vriend kende ze wel. Ik moest ze interviewen en na hun concert een bloemetje geven,' vertelt ze aan Andere Tijden.

Uitzending
Het ruwe materiaal van de ontmoeting met de Stones en nooit eerder vertoonde beelden van het concert zijn 24 september te zien bij Andere Tijden.

Klik hier  en hier voor de unieke beelden.

Hieronder de reeds bekende beelden van het chaotisch verlopen Nederlandse debuut van de Rolling Stones.