Daniel Craig in de 25e James Bond-film No Time to Die
Volledig scherm
Daniel Craig in de 25e James Bond-film No Time to Die © Universal Pictures

Nieuwe Bond-film in november in de Nederlandse bios

De nieuwe James Bond-film No Time to Die komt vooralsnog gewoon op 12 november uit de Nederlandse bioscopen. Dat heeft distributeur Universal Pictures International maandag bekendgemaakt.

Britse media meldden eerder deze maand dat de producenten overwogen de release van de film vanwege de coronapandemie naar 2021 te verplaatsen. Het is nog onduidelijk hoeveel bioscopen wereldwijd open zullen zijn in het najaar en hoeveel bezoekers zij mogen ontvangen.

No Time to Die wordt de laatste Bond-film met acteur Daniel Craig in de rol van geheim agent 007. Het was de eerste grote film waarvan de première werd verplaatst vanwege de coronacrisis. In eerste instantie zou No Time To Die begin april uitkomen. De laatste Bond-film die in de bioscopen te zien was, was Spectre uit 2015.

Wat gaat er draaien?

Ook andere grote studio's hebben inmiddels bekendgemaakt een aantal grote titels op de geplande datum te gaan uitbrengen. Warner en Disney hebben bevestigd dat de blockbusters Tenet en Mulan half juli uitkomen, ondanks alle coronabeperkingen waar de theaters dan nog onder gebukt gaan. Distributeur Gusto heeft al gemeld in de week van 1 juni in elk geval twee nieuwe films uit te gaan brengen: het Franse drama Filles de Joie en de Engelstalige thriller I See You

Ook de filmhit De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers in de hoofdrol is vanaf 1 juni te zien in de bioscopen. De komedie van Johan Nijenhuis ging al in februari in roulatie en heeft ruim een maand gedraaid totdat bioscopen de deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. In die maand wist de film meer dan 500.000 bezoekers te trekken en was daarmee ruim vier weken lang de best bezochte film van Nederland. 

Wil je nou weten wat je moet kijken terwijl je thuis zit, luister dan naar de podcast Bingewatchers: