Volledig scherm
Russell Crowe © REUTERS

Nieuwe film Russel Crowe verboden in Islamitische landen

De nieuwe film van regisseur Darren Aronofsky, Noah, is verboden in Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten omdat er religieuze figuren in afgebeeld worden. De film, waar onder anderen Russel Crowe en Anthony Hopkins in spelen, zou ook beledigend zijn richting islamieten. Dit meldt The Independent.

Naar verwachting zijn bovenstaande landen niet de enige landen waar de film het witte doek niet zal halen. Jordanië, Koeweit en Egypte zijn ook van plan de film te weren uit de bioscopen. Zo zou het niet de bedoeling zijn dat Allah of zijn boodschappers gekarakteriseerd worden.

Genesis
Filmmaatschappij Paramount is niet verbaasd door de ophef rondom Noah in islamitische landen. In de trailer van de film wordt al duidelijk gemaakt dat de film een fictieve afspiegeling geeft van het Bijbelverhaal, dat is geïnspireerd op het boek Genesis. Hierin wordt het verhaal van de ark van Noach verteld, waarin de redding van dieren en families centraal staat. In de Koran gaat dit verhaal vooral over Noach als heilige boodschapper.