Volledig scherm
Russell Crowe © REUTERS

Nieuwe film Russel Crowe verboden in Islamitische landen

De nieuwe film van regisseur Darren Aronofsky, Noah, is verboden in Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten omdat er religieuze figuren in afgebeeld worden. De film, waar onder anderen Russel Crowe en Anthony Hopkins in spelen, zou ook beledigend zijn richting islamieten. Dit meldt The Independent.

Naar verwachting zijn bovenstaande landen niet de enige landen waar de film het witte doek niet zal halen. Jordanië, Koeweit en Egypte zijn ook van plan de film te weren uit de bioscopen. Zo zou het niet de bedoeling zijn dat Allah of zijn boodschappers gekarakteriseerd worden.

Genesis
Filmmaatschappij Paramount is niet verbaasd door de ophef rondom Noah in islamitische landen. In de trailer van de film wordt al duidelijk gemaakt dat de film een fictieve afspiegeling geeft van het Bijbelverhaal, dat is geïnspireerd op het boek Genesis. Hierin wordt het verhaal van de ark van Noach verteld, waarin de redding van dieren en families centraal staat. In de Koran gaat dit verhaal vooral over Noach als heilige boodschapper.

  1. ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’
    PREMIUM
    Interview

    ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’

    Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.