Volledig scherm
Sjoerd van Ramshorst. © NOS

Nieuwe gezichten Studio Voetbal vallen in smaak: ‘Contouren nieuw voetbalprogramma?’

Studio Voetbal had gisteravond met presentator Sjoerd van Ramshorst en Theo Janssen twee nieuwe gezichten aan tafel zitten. Van Ramshorst verving Tom Egbers, die nog herstellende is van een hartinfarct en Janssen debuteerde als analist bij het NOS-programma. De twee vielen in de smaak bij de kijker: ‘Wat een verademing.’

Sjoerd van Ramshorst is niet helemaal een nieuw gezicht voor de kijker van Studio Voetbal. Hij had eerder een rubriek in het praatprogramma, maar gisteravond zat hij voor het eerst aan tafel. Tom Egbers is nog enige tijd uit de running vanwege een hartinfarct dat hij kreeg tijdens zijn vakantie. Hoelang Van Ramshorst op zijn plek zit is onduidelijk. Op een grapje van Pierre van Hooijdonk of hij er volgende week ook weer bij is antwoordde hij met een knipoog: ,,Dat weet helemaal niemand.”

Als het aan de kijker ligt, mag Van Ramshorst vaker op de presentatorstoel van de voetbaltalkshow gaan zitten. Samen met analist Theo Janssen, die vorig jaar vaste gast was bij het mislukte RTL-programma VTBL, kon hij op veel complimenten rekenen op social media. Zo schrijft Luuk Ikink enthousiast: ,,Nou, Theo Janssen en Rafael van der Vaart (die ook aan tafel zat, red.) is een prima duo! En Sjoerd van Ramshorst is een uitstekende host. Hier werd vanavond stiekem aan de contouren van een nieuw voetbalprogramma gewerkt.” VI-verslaggever Stef de Bont was vooral te spreken over de openhartige nieuwe analist. ,,Theo Janssen durft - ondanks een contract bij Vitesse - gewoon iets over Tannane te zeggen. Prettige toevoeging bij Studio Voetbal.”

Lees verder onder de tweets

Egbers

Kijkers besloten op social media ook de vergelijking te maken tussen Van Ramshorst en Egbers. Zo schrijft iemand: ,,Verhip. Die Sjoerd doet het beter dan Tom.” Een andere twitteraar gunt Egbers het allerbeste: ,,Maar wat een verademing dit met Sjoerd van Ramshorst bij Studio Voetbal.” En zelfs kijkers die helemaal niets met voetbal hebben, bleven hangen bij het praatprogramma omdat ze teleurgesteld waren in Zomergasten.

Naast Egbers en Van Ramshorst was er nog een nieuwe stem te horen bij Studio Voetbal. Jan Beuving is gestopt met zijn rubriek Korte Corner. Deze wordt tegenwoordig gedaan door Marcel van Roosmalen.