Volledig scherm
© ANP

'Nieuwe liefde voor Eva Jinek en Bonnie verre van gezond'

AD duikt in bladenIn de wekelijkse rubriek AD Duikt in de Bladen signaleren we spraakmakende nieuwtjes uit roddelbladen. Onbevestigde zwangerschappen, dramatische liefdesbreuken, opmerkelijke foto's en andere smeuïge onthullingen: there is no business like showbusiness.

'Het gaat weer slecht met Bonnie St. Claire'

Volledig scherm
© ANP

Privé maakt zich grote zorgen over de gezondheidstoestand van Dokter Bernhard-zangeres Bonnie St. Claire (66) die al jaren worstelt met een chronisch drankprobleem. Volgens het blad is de agenda met optredens van de pruikdragende Aalsmeerse, die getrouwd is met de 19 jaar jongere begrafenisondernemer Anne-Jan Jongebloed, dramatisch leeg. En verder zou de zangeres - volgens het blad 'een medisch wonder' omdat ze ondanks een leveraandoening in combinatie met een paar wijntjes per dag nog steeds springlevend is - bijna niet meer worden gezien in haar woonplaats en de plaatselijke Gall & Gall.
Dus stuurde het tijdschrift een verslaggever op pad om Bonnie zelf maar eens om opheldering te vragen. Privé trof bij de voordeur een zwijgzame, geschrokken zangeres die - ondersteund door een vriend - naar haar apartementje wankelde en terloops ook nog haar schoen verloor. Hoewel Bonnie en haar man niks willen zeggen over de conditie van de ooit zo succesvolle vocaliste, worden de lezers fijntjes getrakeerd op een paar voorzichtige conclusies. Zoals: 'Bonnie sluit zich op in haar huis' en 'er moet meer aan de hand zijn omdat Bonnie geen behoefte heeft aan een gesprek'.

'Dubai-lover van Sylvie is schatrijk'

Volledig scherm
© ANP

Omdat Sylvie Meis (38) als het graf blijft zwijgen over de jongste ontwikkelingen in haar turbulente privéleventje, komen Party, Privé en Story toch met uitgebreide, bijna wanhopige epistels over haar vermeende nieuwe vriend: de schatrijke zakenman Charbel Aouad uit miljonairsparadijs Dubai. De twee 'tortelduifjes' zouden sinds eind vorig jaar lovers zijn en er werkelijk alles aan doen om buiten de publiciteit te blijven. De bladen respecteren die houding van La Meis die sinds haar scheiding van Rafael van der Vaart affaires had met een loslippige Franse miljonair, een introverte Spaanse graaf, een aantrekkelijke piloot, een soepele danser en een Zwitserse nachtclubeigenaar. Desondanks worden pagina's volgestouwd met onscherpe, ongetwijfeld duurbetaalde paparazzikiekjes waarop Sylvie aan boord van een superdeluxe jacht in de armen ligt te chillen van Charbel (35): een man die werk bij een bedrijf dat toiletspoelwater hergebruikt. De blondine heeft inmiddels wel gesproken met Linda de Mol. Dat interview komt binnenkort op tv, dus de enige die precies weten hoe het zit zijn Sylvie en de RTL4-coryfee.

'Jacques Herb heeft prostaatklachten'

Volledig scherm
© ANP

De Nederlandse levensliedzanger Jacques Herb (70), die in de jaren tachtig een fortuin verdiende met megahits als 'Manuela' en 'Een man mag niet huilen', baalt volgens Story als een stekker. ,,Ik had miljonair kunnen zijn, maar al mijn geld is op gegaan aan drank en vrouwen'', huilt de zanger in het blad. ,,Het is niet voor niets dat ik drie echtscheidingen op mijn naam heb staan. Dat is niet iets om trots op te zijn, maar ik doe er niet geheimzinnig over'', aldus Herb die al jaren geen hit meer scoorde maar nog wel regelmatig zegt op te treden. ,,Toen het succes van mijn hits was weggeëbd, zat ik thuis zonder een cent te makken. Van schatrijk was ik ineens zo arm als een rat.'' De best zielige Jacques zegt zijn leven 20 jaar geleden weer op de rails te hebben gerkegen door Diny: zijn huidige vrouw. ,,Zij heeft orde op zaken gesteld en mijn leven weer structuur gegeven.'' De zanger kan nog steeds niet zonder aandacht. Misschien wel daarom trakteert hij Nederland nog even op wat pikante privéinfo. ,,Ik heb last van een vergrote prostaat en denk als een hypochonder bij elk kuchtje dat ik kanker heb.'' Maar, zo stelt Herb vast, 'een man mag niet huilen'.

'Eva Jinek heeft warme gevoelens voor studentikoos type'

Volledig scherm
© ANP

Na haar breed in media uitgemeten romances met voormalig topadvocaat Bram Moszkowicz (56), vervolgens tv-bioloog en reptielenliefhebber Freek Vonk (33) en een extreem korte flirt met beroepskakker Jort Kelder (51) was het even stil rond het liefdesleven van de 38-jarige talkshowhost Eva Jinek. Maar de eenzame tijden zijn volgens Party gelukkig weer voorbij, want de blonde presentatrice is op een Amsterdams terrasje gespot met een 'onbekende student'. Het roddelblad komt met welgeteld drie foto's van de twee met daarbij de prettige conclusie 'prille zomerromance'. En: 'dit is één van de best bewaarde showbizzgeheimen''. Wie de best aantrekkelijke jongeling is die samen met Eva is gefotografeerd, vertelt het verhaal helaas niet. Wel wordt gesteld dat zij haar nieuwe liefde nog niet hoog van de toren wil blazen. Reden? Dat wordt haarfijn uitgelegd met de volgende, ingewikkelde zinnen. ,In deze fase van hun nog korte relatie geldt dat ze elkaar bij elke ontmoeting beter leren kennen. De mogelijkheid dat Eva en haar vlam uiteindelijk geen gezamenlijke toekomst weggelegd zien, is daardoor nog een denkbaar scenario.''

De affaire Paay nummer zoveel

Volledig scherm
© ANP

Weekend kan maar geen genoeg krijgen van het roerige liefdesleven van de inmiddels 67-jarige polderdiva Patricia Paay. De oud-Starsister had bijna een jaar een relatie met de 25-jarige automonteur annex toyboy Maurice Dix, maar die verhouding zou alweer een tijdje grotendeels tot het verleden behoren. Volgens Patricia zien ze elkaar alleen nog op zaterdag en zondag en samenwonen in Patricia's gerenoveerde doorzonwoning in het Noord-Hollandse Lijnden is er niet meer bij. Volgens La Paay zijn ze alleen nog goede vrienden en zou de koek op zijn, omdat ze niet meer elke nacht naast de gespierde Dix wil liggen. Maar bronnen beweren volgens Weekend dat er veel meer aan de hand is. Maurice zou een in Arnhem wonende nieuwe vriendin hebben die wat leeftijd betreft wat beter bij hem past. Het blad belde Maurice, en trof een zwijgzame oldtimerspecialist. ,,Ik heb geen nieuwe vriendin'', zou hij hebben gezegd. Wel bevestigde hij inmiddels in Arnhem te wonen en werken. Wat Patricia er allemaal van vindt? Die zou het allemaal wel best vinden en op haar leeftijd geen zin meer hebben in relationeel gedoe.

'Irene van der Laar weer aan de man'

Volledig scherm
© ANP

Presentatrice Irene van der Laar (47) is volgens Weekend weer aan de man. De brunette werd afgelopen zaterdag tijdens de Canal Parade in Amsterdam gespot met een 'mysterieuze minaar', benadrukt het blad bij een handvol knuffelfoto's van het zo te zien gelukkige stelletje. ,,Ze konden niet van elkaar af blijven.'' Irene zelf wil natuurlijk niks zeggen over voor wie haar hart momenteel zo snel klopt. Dus komt het tijdschrift met een welhaast traditionele opsomming van alle relaties die Irene de afgelopen decennia zag stranden. Hierbij het rijtje mislukkingen: radio-dj Wessel van Diepen (met wie ze dochter India (17) kreeg), hockeytrainer Sander Brinkhuijsen (de vader van Irene's 9-jarige zoontje Vince), televisietandarts Bertho Kleinsman, de schatrijke zakenman Serge de Warrimont en daarna nog een 9 jaar jongere, onbekende vlam. Vorig jaar kwam er een einde aan die laatste romance. ,,Maar nu kan Irene weer lachen'', aldus Weekend. ,,Maar de tijd zal moeten uitwijzen of dit een blijvertje is.''

'Martijn Krabbé doet huwelijksaanzoek'

Volledig scherm
© ANP

'Martijn Krabbé vraagt Noi ten huwelijk op exotisch Mauritius', kopt Party deze week met chocoladeletters. Maar boven die tekst staat helaas met een groot uitroepteken dat het slechts om 'een gerucht' gaat. De van Amanda Beekman gescheiden RTL4-presentator is alweer enige tijd gelukkig met de danseres die een zoontje heeft uit een eerdere relatie. Martijn zelf kreeg met zijn inmiddels ex-vrouw vier kinderen waarvan er na de breuk drie bij haar en haar nieuwe man Harrie Koolen in Brabant wonen. Volgens Party gonst het in Amsterdam (de woonplaats van Krabbé) van de geruchten dat Martijn op Mauritius onder een superromantische sterrenhemel door de knieën zou zijn gegaan voor zijn acrobate Noi Pakon. ,,Dat zou de ultieme climax van hun liefde zijn'', zo stelt het tijdschrift vol verwachting. Martijn en mooie Noi komen in het artikeltje niet aan het woord. Maar dat doet er, aldus Party, ook niet toe.,, Ze stralen hoe dan ook van geluk en een huwelijk zou daarom de absolute bekroning op hun liefde zijn.''

'Geen incestschandaalboek over Gert en Hermien'

Volledig scherm
© ANP

Goed nieuws voor Gert Timmerman (81) die jarenlang een succesvol zangduo vormde met zijn echtgenote Hermien (1943-2003). Het schandaalboek dat hun oudste dochter Sandra (52) wilde uitgeven komt er volgens Privé niet. Sandra beweert al jaren met grote stelligheid dat haar vader haar tijdens haar jeugd stelselmatig misbruikte. Gert ontkent die beschuldiging, maar Sandra houdt voet bij stuk en wil haar incestverleden graag op papier zetten. Daarbij rees één probleem. Ze kon volgens eigen zeggen zelf niet de juiste woorden vinden, dus besloot ze een ghostwriter aan te trekken die haar heftige levensverhaal zou schrijven. Maar helaas, deze persoon heeft zich ziekgemeld en de opdracht teruggegeven aan Sandra. Bijkomend gedoe: er is geen uitgever die het wraakboek van Gerts boze dochter wil uitbrengen. Best Jammer, vindt Privé. ,,Want Sandra zou een trilogie kunnen neerpennen over haar ouders met daarin hun zoektocht naar god, geld, pillen en drank.'' Sheila, de jongere, lesbische zus van Sandra, heeft zich inmiddels met haar vader verzoend. En hun broer Gert junior wil of kan ook niet meewerken aan Sandra's boze bio, omdat die is veroordeeld wegens een zedendelict.